Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hisseli Tapusu Olanlar İçin Müstakil Tapuya Dönüşüm

Hisseli tapusu olanlar, tapularını nasıl müstakil tapuya dönüştürebileceklerini araştırıyor. İşte hisseli tapu hakkında kritik detaylar ve tüm merak edilenler...

Yayın Tarihi: 13.09.2023 13:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hisseli Tapusu Olanlar İçin Müstakil Tapuya Dönüşüm

Hisseli Tapu Nedir?

Gayrimenkullerin tapularının hisseli veya müstakil oluşunun büyük bir önemi bulunuyor. Hisseli tapulu gayrimenkulden tapu sahipleri ne tam olarak istifade edebiliyorlar ne de sorunsuz şekilde satabiliyorlar. Dolayısıyla bir hisseli tapunun müstakil tapuya dönüşümü büyük bir önem arz ediyor.

Hisseli Tapuyu Dönüştürme

Hisseli tapu üzerinde işlem yapılacaksa tapu müdürlüklerine gidilmesi gerekir. Öncelikle hisseli tapunun müstakil tapuya dönüşümü konusunda pay sahipleri eksiksiz bir şekilde anlaşmalılar. Bunun yanında ilgili gayrimenkulün paylaşıma uygun olması ve her bir ortağa bir tapu verilmesi önünde bir engel olmamalıdır.

İşlem Yapılamama Koşulları

Tüm hissedarların eksiksiz bir şekilde tapu müdürlüğünde hazır bulunması gerekir. Hisseli tapuda kritik detay ise; bir kişi eksik olursa işlem yapılamayacak. Tüm hisse sahiplerinin bulunması gerekiyor. Hissedarların tamamı hisseli tapudan müstakil tapuya dönüş için tapu müdürlüğünde talepte bulunurlar. Müstakil tapuya dönme konusunda bir engel yoksa işlem gerçekleştirilir ve her bir hissedara ayrı bir tapu verilir.