Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hisseli Tapuda Yeni Düzenleme: Miras ve Hisseli Tapu Devri Nasıl Yapılır?

Hisseli tapu sahibi olan milyonları ilgilendiren bir haber geldi. Miras kalan bir evin kardeşlere devri için artık noter onaylı bir sözleşmeye gerek yok. Kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve bu sözleşmenin her iki tarafça imzalanması yeterli olacak. Hisseli tapu sahibi olan vatandaşlar ise tapu satışı için çözüm yolları arıyor. Hisseli tapularda hisse sahiplerinin ortak karar vermesiyle tapunun devri gerçekleşebiliyor. Tapu devri için tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerekmektedir. Eğer hissedarlar tapuda bulunmazsa, avukata vekalet verme hakkı da bulunmaktadır. Miras ve hisseli tapu devri konusunda vatandaşların bilinçli olması ve gerekli işlemleri zamanında yapması önemlidir. Uzun süreli sorunlar ve hukuki süreçlerle karşılaşmamak için uzman bir avukattan yardım almak faydalı olabilir.

Yayın Tarihi: 01.10.2023 12:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hisseli Tapuda Yeni Düzenleme: Miras ve Hisseli Tapu Devri Nasıl Yapılır?

Hisseli Tapuda Yeni Düzenleme: Miras ve Hisseli Tapu Devri Nasıl Yapılır?

Hisseli tapu sahibi olan milyonları ilgilendiren bir haber geldi. Miras kalan bir evin kardeşlere devri için artık noter onaylı bir sözleşmeye gerek yok. Kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve bu sözleşmenin her iki tarafça imzalanması yeterli olacak.

Hisseli tapu sahibi olan vatandaşlar ise tapu satışı için çözüm yolları arıyor. Hisseli tapularda hisse sahiplerinin ortak karar vermesiyle tapunun devri gerçekleşebiliyor. Tapu devri için tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerekmektedir. Eğer hissedarlar tapuda bulunmazsa, avukata vekalet verme hakkı da bulunmaktadır.

Miras ve hisseli tapu devri konusunda vatandaşların bilinçli olması ve gerekli işlemleri zamanında yapması önemlidir. Uzun süreli sorunlar ve hukuki süreçlerle karşılaşmamak için uzman bir avukattan yardım almak faydalı olabilir.