Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hindistan Ev Sahipliğinde G20 Liderler Zirvesi Başladı

Hindistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı resmi karşılama töreniyle başladı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, zirveye katılan liderleri tek tek karşılayarak fotoğraf çektirdi. Modi, Afrika Birliği'ni G20'ye daimi üye olarak davet etti.

Yayın Tarihi: 09.09.2023 15:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hindistan Ev Sahipliğinde G20 Liderler Zirvesi Başladı

Hindistan'ın ev sahipliğinde bu yıl Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek ana temasıyla düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı resmi karşılama töreniyle başladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Bharat Mandapam Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki törende zirveye katılan liderleri tek tek karşılayarak fotoğraf çektirdi. Tören kapsamında Liderler Alanında bir araya gelen liderler, daha sonra kongre merkezine giriş yaptı.

Modi'nin Afrika Birliği'ni G20'ye Daveti

Hindistan Başkanı Modi Tek Dünya temasıyla gerçekleştirilen günün ilk oturumunun açılış konuşmasını yaptı. Modi, 55 üye ülkenin bulunduğu Afrika Birliği'nin, G20'nin daimi üyelerinden biri olduğunu açıkladı. Modi daha sonra Afrika Birliği Başkanı Azali Assoumani'yi G20'nin daimi üyesi olarak koltuğuna davet etti. İki lider kucaklaşırken, Afrika Birliği G20'de Avrupa Birliği (AB) ile aynı statüye sahip oldu.

Modi'nin Paylaşımı

Modi eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'teki resmi hesabından yaptığı paylaşımda, Afrika Birliği'ni G20 ailesinin daimi bir üyesi olarak ağırlamaktan onur duyuyorum. Bu, G20'yi güçlendirecek ifadelerini kullandı.

Yoğun Güvenlik Önlemleri

G20 dolayısıyla Yeni Delhi'de havadan ve karadan güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Zirve için 50 binden fazla polisin görev yaptığı belirtilirken Hindistan Ulusal Güvenlik Muhafızları'nın güvenliği sağlama hususunda polis kuvvetine destek verdiği bildirildi. Zirvenin yapıldığı bölgede birçok cadde, sokak ve iş yeri 11 Eylül'e kadar kapatıldı. Ayrıca zirve sonuna kadar bazı bölgelerde seyahat kısıtlamaları uygulanıyor.