Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hem Kilo Verdiriyor, Hem Kabızlığı Önlüyor! Faydasını Saymakla Bitmiyor! Kuru İncirinin Mucizevi Faydası Açıklandı!

Kuru incirin yüksek besin değerleri ve içerdiği potasyum, kalsiyum, demir, kompleks karbonhidrat ve antioksidanlar sayesinde insan sağlığına birçok faydası vardır. Kuru incir kabızlık tedavisinde etkilidir, tatlı krizlerini önler ve kilo verme sürecini hızlandırır. Ancak böbrek yetmezliği olanlar ve diyabet hastaları dikkatli olmalıdır.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 00:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hem Kilo Verdiriyor, Hem Kabızlığı Önlüyor! Faydasını Saymakla Bitmiyor! Kuru İncirinin Mucizevi Faydası Açıklandı!

Kuru İncirin Faydaları

İçinde barındırdığı yüksek besin değerleri ile uzmanlar tarafından sık sık tüketilmesi önerilen kuru incirin faydaları ortaya çıktı. Kuru incir neye iyi gelir? Kuru incir ne kadar ve nasıl tüketilmelidir? Kuru incirin zararı var mı? İşte ayrıntılar...

İnsan sağlığının iyileşmesinin doğal içerikli düzenli beslenme ile doğrudan ilintili olduğunu savunan beslenme uzmanları, bu noktada beslenme programlarına eklenecek olan ürünlere oldukça dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Bazı içeriklerin doğru tüketilmesi durumunda genel sağlık tablosunun iyileştirilebileceğini aksi tarafta ise ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkabileceğini belirten uzmanlar, bu noktada kuru incire dikkat çekti. Yüksek besin içeriği sayesinde özellikle diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru incir ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulunan beslenme uzmanları, bu besinin birçok faydasının bulunduğunu ancak bazı kişiler için büyük bir risk taşıdığını ifade etti. İşte kuru incirin faydalarına ve merak edilen diğer özelliklerine dair detaylar…

Kuru İncirin Faydaları

  • Potasyum, kalsiyum, demir, kompleks karbonhidrat ve antioksidan içeren kuru incir, bu zengin içeriği sayesinde insan sağlığına olumlu katkılar sunar.
  • Kabızlık tedavisinde yaş incire göre çok daha etkili olduğu belirtilen kuru incir, sindirim sistemini düzenler.
  • Günde 2 adet kuru incir tüketilmesi durumunda tatlı krizlerinin önüne geçilir ve böylelikle de kilo verme süreci hızlandırılmış olur.
  • Kuru incirin su oranı düşüktür. İçerdiği yüksek potasyum sayesinde kan basıncını dengeleyen bu meyve, böylelikle tansiyonun kontrol altında tutulmasını sağlar.

O HASTALIK GRUPLARI DİKKAT

Tansiyon, kabızlık, sindirim sistemi ve daha pek çok konuda olumlu etkileri olan kuru incir, bazı kişiler için tersi yönde etkilere sahiptir. Uzmanlara göre su oranı düşük olan bu meyvenin böbrek yetmezliğinden mustarip olan kişiler tarafından son derece dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Ayrıca kuru incirin şeker oranının yüksek olduğunu ve bu sebep ile de kan şekerini bir anda yükselttiğini belirten uzmanlar, diyabet hastalarının günde bir adetten fazla incir tüketmemeleri gerektiğini vurguladı.