Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hayatta İken Gömdüler Üzerine Toprak Atılırken Şok Yaşadı!

İspanyol yazar Victor Amela, kendi cenaze törenini yaşayarak deneyimledi ve gömüldüğü sırada arkadaşlarının yazdığı methiyeleri duyduğunu belirtti. Ruhlardan aldığı fikirle hareket eden Amela, hayatta iken cenaze töreni düzenlemenin Batı kültür normlarına meydan okuduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 03.10.2023 02:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hayatta İken Gömdüler Üzerine Toprak Atılırken Şok Yaşadı!

İspanyol yazar Victor Amela 63 yaşında kendi cenaze töreninin nasıl olabileceğini “yaşayarak” canlandırdı.

Kendisini doğduğu çiftlikte kazdığı mezara gömen ve bir saat toprak altnda kalan çılgın adam gömüldüğü sırada arkadaşlarının onun için yazdığı gözyaşı dolu methiyeleri duyabildiğini belirterek, gömülme deneyiminden sonra kendisini "yeniden doğmuş" gibi hissettiğini söyledi.

RUHLARDAN FİKİR ALMIŞ

Amela bu eşsiz yolculuğu uzunca bir süredir düşündüğünü belirtiyor. Kendi ölümüne olan ilgisinin 15 yaşında bir Ouija tahtasıyla oynarken ruhlardan öleceği yaşı göstermelerini istediğinde başladığını söylüyor. Gelen yanıtın 65 olduğunu kaydeden Amela "15 yaşındaki bir çocuk için 65 yaş ölümsüzlük gibi geliyor; çok uzak" ifadelerini kullanıyor.

BATI KÜLTÜR NORMLARINA MEYDAN OKUMA

Víctor Amela'nın sergilediği gibi, kendini canlı canlı gömme ve hala hayattayken bir cenaze töreni düzenleme şeklindeki alışılmadık uygulama, ölümle ilgili toplumsal tabulara ve Batı kültür normlarına meydan okuyor. Bazıları için bu eylem, hayatın geçiciliğine dair keskin bir hatırlatma işlevi görüyor ve bireyleri kendi ölümlülükleriyle benzersiz ve içgüdüsel bir şekilde yüzleşmeye teşvik ediyor.