Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hava Saldırılarında 8 Filistinli Hayatını Kaybetti

Han Yunus'ta gerçekleştirilen hava saldırılarında biri çocuk 8 Filistinli yaşamını yitirdi ve birçok kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 16:01
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 16:01

Hava Saldırılarında 8 Filistinli Hayatını Kaybetti

Han Yunus'ta Şok Edici Hava Saldırıları

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus bölgesinde, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarında biri çocuk olmak üzere 8 Filistinli hayatını kaybetti.

Saldırının Detayları

İsrail ordusu, "güvenli bölge" olarak sınıflandırdığı El-Mevasi bölgesinde, bulunduğu alanda toplanmış Filistinlilere yönelik en az iki roketle saldırıda bulundu. Hayatını kaybedenler arasında bir kız çocuğu da yer alıyor.

Görgü tanıkları, İsrail ordusuna ait keşif uçaklarının saldırı gerçekleştirdiği sırada, Nasır Sağlık Kompleksi ve Kuveyt Hastanesi gibi sağlık merkezlerine yaralıların sevk edildiğini bildirdi.

Ek Operasyonlar ve Açıklamalar

Bunun yanı sıra, İsrail güçleri Han Yunus kent merkezinde yer alan iş yerlerine yönelik başka bir hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda ise 3 Filistinli daha yaşamını yitirdi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, dün yaptığı açıklamada, Han Yunus'un doğusundaki bazı alanlara saldırı düzenleneceğini duyurarak, bölge halkına tahliye uyarısında bulundu. Sözcü, bu bölgede "güvenli" alanların daraltılacağını yineledi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde "güvenli" olarak adlandırdığı bölgelerde, dün gün içerisinde yapılan hava saldırılarında toplamda 54 Filistinli yaşamını yitirmiştir.