Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hatay'daki Yıkılan Okul Yeniden İnşa Ediliyor

UNDP, Hatay'daki depremzedelere yönelik yeniden inşa çalışmalarına destek sağlıyor.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 21:06
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 21:06

Hatay'daki Yıkılan Okul Yeniden İnşa Ediliyor

Hatay'da Okul Yeniden İnşa Edilecek

Hatay'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yıkılan Hayrettin Özkan Ortaokulu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) çerçevesinde yeniden inşa edilecek.

Finansal Destek Hırvatistan'dan

UNDP'nin açıklamasına göre, yıkılan okulun yeniden inşası için temsili bir temel atma töreni düzenlendi. Hırvatistan hükümeti tarafından sağlanan 2,5 milyon avro ile 16 derslikli bu okul modern ve donanımlı bir yapıya kavuşturulacak.

Engelli Erişimine Önem Verilecek

Yeniden inşa edilecek okul, aynı anda 480 öğrencinin eğitim alabileceği şekilde tasarlanacak. Okulun inşasında, en son teknoloji ve evrensel tasarım ilkeleri gözetilerek engelli çocuklar ve yetişkinler için tam fiziksel erişebilirlik sağlanacak. Ayrıca engelli öğrenciler için özel destek hizmetleri sunulacak.

Hırvatistan Büyükelçisinden Destek Mesajı

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, 2020 yılında yaşadıkları yıkıcı depremi anımsatarak, Türkiye’nin o dönemde gösterdiği dayanışmayı unutmamak gerektiğini ifade etti. Cvitanovic, "Bu sebeple, Türkiye'nin depremlerden sonraki toparlanmasına katkıda bulunmayı kendimize görev addettik." dedi.

UNDP'den Önemli Açıklamalar

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, güvenli ve sağlam okulların, depremden etkilenen bölgeleri terk eden binlerce kişiyi evlerine dönmeye teşvik etmek için kritik önemde olduğunu vurguladı.

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Hayrettin Özkan Ortaokulu, Birleşmiş Milletler...

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Hayrettin Özkan Ortaokulu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında yeniden inşa edilecek. Depremlerde yıkılan ortaokulun yeniden inşasına başlamak için temsili temel atma töreni düzenlendi.