Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hastanelerde Personel Alımları Devam Ediyor

Ülkemizdeki istihdam hedefleri doğrultusunda, hastanelerde personel alımları devam ediyor. Farklı illerde ve hastanelerde, çok sayıda farklı pozisyon için personel alımı yapılacak. İlanlar hastanelerin resmi siteleri ve İŞKUR üzerinden takip edilebilir.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 23:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hastanelerde Personel Alımları Devam Ediyor

Hastanelerde Personel Alımları Devam Ediyor

İşsizlik, bir açıdan ülkemizde büyük sorunlardan biri haline gelmişse de sıkça iş alımları ile ilgili güncellemeler de yapılıyor. İstihdamın artırılmasının hedeflendiği ülkemizde, sıkça iş ilanları ile personel alımları yapılmakta. Güncel ilanlara bakıldığında, hastanelerde çalışmak üzere görevlendirilecek personel alımlarının yapılacağı görülüyor. Farklı illerde ve farklı hastanelerde, çok sayıda personel alımı gerçekleştirilecek. Bu alımların pozisyonları da birbirinden farklı olacak. Kimi ilanlar hemşireleri ve diğer sağlık çalışanlarını ilgilendirirken, güvenlik görevlisinden şoföre, büro personelinden temizlik görevlisine kadar farklı kadrolarda alımlar yapılacak. Açılan ilanlar incelendiğinde, her kadro ve pozisyon için farklı şartların olduğu görülüyor. İş başvurusunda bulunmak isteyen adaylar, şartlarını taşıdıkları ilanlara rahatlıkla başvuru yapabilecekler. Başvurular ise alım yapacak hastanelerin ve sağlıkla ilgili kurumların kendi resmi siteleri üzerinden yapılabilecek. Ayrıca bazı ilanlar, İŞKUR sayfasında da yer alacak. Kişiler bu sayfada da yer alan ilanlara, İŞKUR üzerinden başvuru yapabilirler.

Hangi Hastaneler Personel Alıyor?

Son dönemde pek çok hastane, yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Güncel hastaneler arasında üniversite hastaneleri de bulunmakta. Buna göre Aydın’da bulunan Adnan Menderes Üniversitesi 10 kişi alacağını duyurdu. Bununla birlikte, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin ise 68 kişiyi alacağı ilan edildi. Selçuk Üniversitesi’nin ise 93 personel alımı yapacağı görülüyor. Ayrıca Bandırma 17 Eylül Üniversitesi 13 personel alımı yaparken, Giresun Üniversitesi’nin de 1 kişi alacağı görülmekte. Bu üniversiteler, farklı dallarda ve alanlarda alım yapacaklar. Bu personel ilanlarına başvuru yapmak isteyenler, üniversite hastanelerinin resmi sitesine giriş yaparak hem daha detaylı bilgi alabilirler hem de başvuru yapabilirler. Bunlarla birlikte yine bazı sağlık kurum ve kuruluşları da dönem dönem alım yapmakta. İŞKUR üzerinden bu alımları takip etmek mümkün.

Personel Alımı Başvurusu İçin Gereken Şartlar

Üniversite hastaneleri, kendi birimlerinde çalışacak personeller arıyor Bu personel ve işçiler, farklı meslek gruplarından olacak. Bu nedenle her pozisyon için farklı şartlar konulmuş durumda. Ancak genel şartlara bakıldığında, ortak bazı şartlar da öne çıkıyor. Öncelikle iş başvurusunda bulunacak olan kişilerin T. C. vatandaşı olması bekleniyor. Bununla birlikte kişiler için belli bir yaş sınırı da belirlenmiş durumda. Alınacak olan personellerin kamu haklarından mahrum olmaması durumu da aranan şartlar içerisinde yer alıyor. Yine erkek adaylar için ise askerlik şartı yer almakta. Bunların dışında, personel alınacak olan pozisyona özgü şartlar da yer alıyor. Kişiler ilanları inceleyerek şartları taşıyıp taşımadıklarını kurumun internet sitesi üzerinden görebilirler.