Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hangi Ayda Başvuran Daha Yüksek Emekli Maaşı Alır?

Emeklilik dilekçesinin ne zaman verildiği, ikramiye miktarını ve maaş artış oranını etkiler. Hangi ayda başvuran daha yüksek maaş alır? Emekli aylığı başvuru tarihini izleyen aybaşından geçerli olmak üzere bağlanır. Haziran ayında başvuranlar temmuz ayında, ağustos ayından itibaren emekli maaşı almaya başlarlar.

Yayın Tarihi: 26.06.2023 00:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hangi Ayda Başvuran Daha Yüksek Emekli Maaşı Alır?

Emeklilik Süreci ve Dilekçe Verme Zamanı

Emeklilik dilekçesinin ne zaman verildiği, ikramiye miktarını ve maaş artış oranını etkiler. Bu yıl asgari ücrete yapılan zam, seyyanen zamlar ve refah payı gibi düzenlemeler, dilekçe verme zamanını daha önemli hale getirmiştir. Dilekçeyi hangi ayda verirseniz verin, emekli maaşı hesaplanırken çalışma hayatı boyunca bildirilen prime esas kazançların güncel değeri dikkate alınır.

Dilekçe Verme Zamanı ve Emekli Maaşı

Dilekçe verildikten sonra, önceki yılın aralık ayında elde edilen ortalama kazanç hesaplanır. Dilekçe 1 Ocak-1 Temmuz tarihleri arasında verildiyse Ocak ayındaki emekli maaşına zam eklenir. Dilekçe 1 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında verildiğinde ise önceki yılın sonunda hesaplanan kazanca ocak ve temmuz aylarındaki emekli maaşı zamları eklenir. Haziran veya bu aydan sonra dilekçe verenler, 5 Temmuz'da uygulanacak olan emekli zamı ve refah artışından aynı şekilde faydalanacaklardır.

Hangi Ayda Başvuran Daha Yüksek Maaş Alır?

Emekli aylığı başvuru tarihini izleyen aybaşından geçerli olmak üzere bağlanır. Haziran ayında başvuranlar temmuz ayında, ağustos ayından itibaren emekli maaşı almaya başlarlar. Bayram ikramiyesi, bayramın içinde bulunduğu ayda ödenir. Haziran ayında başvuranlar Kurban Bayramı'nın içinde bulunduğu temmuz ayında emekli maaşı alacakları için bayram ikramiyesi de alabilirler. Başvurunuzu temmuz ayında yaparsanız bayram ikramiyesi alamazsınız.