Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamilton: Mercedes İleriye Doğru Gidiyor

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, takımın ileriye doğru ilerlediğini ve gelecek planlarına güvendiğini belirtti. Hamilton, araçtaki zayıflıkların neden kaynaklandığını açıklarken, kontrat görüşmeleri hakkında da bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 23.07.2023 12:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hamilton: Mercedes İleriye Doğru Gidiyor

Mercedes, 2022 sezonunun başından beri şampiyonluk mücadelesinden uzakta yer alıyor.

Brackley takımının bazı yarışlarda öne çıkıp bazı yarışlarda geriye düşmesiyle Mercedes, 'bir ileri bir geri' adım atıyor gibi görünüyor. Ancak Hamilton bu yorumlara katılmıyor. Mercedes pilotu, 'Ben bu şekilde görmüyorum, ileriye ya da geriye doğru gittiğimizi düşünmüyorum.' 'Bence yavaşça ileriye doğru gidiyoruz ama diğerleri de ileriye doğru hareket ediyor ve bazıları bizden daha büyük adımlar atıyor. Ama olumlu olan şey, ileriye doğru gidiyor olmamız ve daha büyük adımlar atmak için çalışıyor olmamız.' 'Ancak bir şeyler inşa etmek zaman alır. James [Allison] harika biri, gerçekten iyi bir ilişkimiz ve iletişimimiz var ve tüm ekibe %100 güveniyoruz. Takım olarak olmamız gereken yere ulaşacağımızı düşünüyorum, sadece biraz zaman alacak.' dedi.

Araçtaki zayıflıkların neden kaynaklandığı sorulduğunda Hamilton,

'Göremediğimiz şey araç boyunca olan hava akışı. Rüzgar tünelinde de bu sınırlı oluyor çünkü aracı hareket ettirebileceğimiz yalnızca belirli bir miktar var.' 'Sahip olduğumuz yeni kurallarla simülasyonlar var, aracın altındaki akış yapılarını anlamak için yaratmamız gereken tüm yeni araçlar var ve aracın altında neler olduğunu görseydiniz tüm bu girdaplar aklınızı başınızdan alırdı ki bu önceki nesil araçlardan çok daha farklı. Bunun üzerinde çalışmak zaman alıyor.' 'Tabii ki kaynaklarımız da çok sınırlı. Bu yüzden verdiğimiz kararlarda dikkatli olmanız gerekiyor, bu yönde tam gaz ilerlerseniz haftalarca süren geliştirme sürecini kaybedebilirsiniz ve bu 0.1 saniyelik bir performansa denk gelebilir, bu yüzden bu süreç boyunca çok metodik olmak zorundasınız. Evet, keşke daha hızlı olsaydık ama ne yazık ki değiliz.' dedi.

Hamilton cephesinde şu anda en çok merak edilen konulardan biri de kontrat görüşmeleri.

Hamilton ve Mercedes'in kontrat konusunda anlaşmazlık yaşadıkları ve bu sebeple açıklanmasının uzun sürdüğü söylentileri dolansa da, yedi kez Dünya Şampiyonu kontratın açıklanması için herkesi biraz daha bekleteceğini söyledi.

Hamilton'ı takımda tutacak şeylerden birisi de, Mercedes'in gelecek planı gibi görünüyor.

Hamilton, 'Takıma hâlâ %100 güveniyorum.' 'Elbette istediğimiz konuma gelmemiz epey vakit alacak. Bunu başarmak hiç olay olmayacak ama bunu başarabileceğimize inanıyorum.' 'Çalışmaya devam etmeli ve kendimizi geliştirmeliyiz, ki biz de bunu yapıyoruz.' 'Takım önümüzdeki yarışlar için yeni parçalar hazırlıyor. Tüm bu güncellemeler yakında hazır olacak fakat onlar gelene kadar elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim.' 'Geçtiğimiz günlerde takımla bir toplantı yaptık ve burada gelecek sezonun aracını dahi tartıştık.' dedi.

Hamilton geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda en az beş yıl daha F1'de kalmak istediğini söylemişti.