Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamile Adam Vakası: Karnındaki Şişlikten Doğmamış İkiz Çıktı

Hindistan'ın Nagpur şehrinde yaşayan Sanju Bhagat, çocukluğundan beri şişkin karnı nedeniyle çevresinde 'Hamile Adam' olarak tanınıyordu. Bhagat'ın yaşı ilerledikçe karnının büyüklüğü endişe verici boyutlara ulaştı. Karnındaki şişlik nedeniyle hastaneye başvuran Bhagat'ın midesinde bir tümor olduğu ortaya çıktı. Ancak ameliyat sırasında doktorların gördüğü manzara şoke ediciydi: Bhagat'ın karnından bir doğmamış ikiz çıktı.

Yayın Tarihi: 22.06.2023 14:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hamile Adam Vakası: Karnındaki Şişlikten Doğmamış İkiz Çıktı

Hamile Adam Vakası: Karnındaki Şişlikten Doğmamış İkiz Çıktı

Hindistan'ın Nagpur şehrinde yaşayan Sanju Bhagat, çocukluğundan beri şişkin karnı nedeniyle çevresinde 'Hamile Adam' olarak tanınıyordu. Çocukluk dönemlerinde bile normalden çok daha şişkin bir karna sahip olan Bhagat, 20'li yaşlarına kadar hayatını normal bir şekilde idame ettirebiliyordu. Bhagat'ın yaşı ilerledikçe karnının büyüklüğü endişe verici boyutlara ulaştı. Hayatını sürdürebilmek için çalışmak zorunda olan Bhagat, karnındaki şişliği görmezden gelerek çalışmaya devam etti ancak karnı diyaframına baskı yapınca nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvurmak zorunda kaldı.

Dr. Ajay Mehta, Bhagat'ın tedavisini üstlendi ve inceleme sonrasında adamın midesinde bir tümor olduğunu fark etti. Dr. Mehta, ameliyata aldığı Bhagat'ın midesini kesip büyük bir kanser hücresi bulacağını düşünürken gördüğü manzara üzerine şoke oldu. Elimi içeriye soktuğumda çok fazla kemik olduğunu gördüm. Dehşete kapıldı. Cinsel organın bir kısmı, saçları, çenesi ve bazı uzuvları olgunlaşan bir bebek vardı ifadelerini kullandı.

Hamile Adam Bhagat'ın 'kaybolan ikiz sendromu' (ikizin hamilelik sırasında yeniden emilmeden ölmesi) örneği olduğu düşünülürken, bunun bir 'ceninde fetüs' vakası olduğu ortaya çıktı. Ceninde fetüs vakası her 500 bin canlı doğumdan sadece birinde görülme ihtimali bulunuyor. Söz konusu vaka bir ikizin diğer ikizin içinde doğduğunda ortaya çıkıyor.

Titanik'in Kaptanının Karısının Titanik Bağlantısı

...