Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası Kiracıları Ev Sahibi Yapacak!

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından sunulan konut kredisi paketi ile kiracılar ev sahibi olabilecek. Devlet destekli kredi paketi, hiç evi olmayanlara özel olarak düzenlenmiş olup, sadece Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden verilecektir. Başvuru şartları arasında konutu bulunmama, konut satışı yapmama, ikamet edilen ilde ikamet etme gibi kriterler bulunmaktadır. Konut kredisi başvuruları kamu bankalarının şubeleri üzerinden yapılabilecektir. Ayrıca, dar ve orta gelirli vatandaşlar için uygun koşullarda konut kredi imkanları da sunulmaktadır.

Yayın Tarihi: 17.09.2023 11:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası Kiracıları Ev Sahibi Yapacak!

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası kiracıları ev sahibi yapacak!

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyen kiracılara devlet müjdesi geldi! Kamu bankaları ucuz konut kredisi ekranını açtı. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası kiracıları ev sahibi yapacak! 0.69 faizle hiç evi olmayanlara konut kredisi - Kredi çekerek ev satın almak isteyen kişilere devlet yardım elini uzattı konut kredisi paketinde devlet destekli kredi müjdesi geldi.

Konut kredisi paketinde devletin desteği ile kamu bankaları düşük faizle kredi verileceğini açıklarken söz konusu kredi paketinden sadece hiç evi olmayan kişiler kredi ile satın aldıkları evi 5 sene satmama sözü vermeleri durumunda geçerli olacak. Özel olarak düzenlenen konut kredisi paketi sadece Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden verilecek.

DEVLET DESTEKLİ KONUT KREDİSİ PAKETİNDE BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından yapılacak olan konut kredisi paketinde yapılan açıklamada başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • Mevcutta konutu bulunmayan, bir konut üzerinde %50'nin üzerinde hissesi olmayan (Başvuru sahibi, eşi ve 18 yaş altı çocuğu için geçerli)
  • Son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olan (Başvuru sahibi, eşi ve 18 yaş altı çocuğu için geçerli)
  • İstanbul (1.Bölge) ve Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla (2.bölge) illerimizde ev almak isteyenler için son 1 yılda o ilde ikamet eden
  • Kooperatif ortaklığı bulunmayan, bağış yoluyla ya da ivazsız herhangi bir yöntemle tapu sahibi olmayan
  • Hane halkı gelir üst sınırı, talep edilen kredinin azami tutarı ile uyumlu olan
  • Son 12 ayda en az 9 ay sosyal güvenlik primi ödemesi olan
  • Gerekli belgeleri ibraz eden ve Bankamız tahsis koşullarına uygun T.C. vatandaşı müşterilerimiz ilgili üründen faydalanabilecektir.

0.69 KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Kredi çekerek konut sahibi olmak istiyorum diyen kişiler aranılan koşulları taşımaları durumunda başvuru işlemleri kamu bankalarının şubeleri üzerinden yapabilecekler.

İlk Kez Ev Alacaklara Yönelik Konut Kredi İmkanları

İlk kez ev alacaklara yönelik uygun koşullarda konut kredi imkanlarını genişletiyor. Dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmalarını desteklemek amacıyla yeni projelerde uygulanacak olan bu krediler, belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak. İşte kampanyaya dair detaylar haberimizde... Türkiye ekonomisinin üç yıllık hedef ve politikalarının yer aldığı Orta Vadeli Program'da (OVP) konut sektörüne ilişkin önemli mesajlar da yer almıştı. Programda; konut arzının hızla artırılacağı belirtilirken, 'Dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkanının artırılacağına' dikkat çekildi. Öte yandan ilk kez ev alacaklara yönelik kredi imkanları da vurgulandı: 'Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek.' Bu konuda Merkez Bankası ve BDDK'nın çalışmalarının olduğu daha önce yetkililer tarafından açıklanmıştı. İlk evini alacaklara yönelik bir kredi kampanyası bekleniyor. Kampanyaya yönelik detaylar henüz resmiyet kazanmadı. Ancak piyasada kamu bankalarının yüzde 1.20 faiz oranı sunacağı ve vadeyi 15 yıla çıkaracağı beklentisi hakim. Kampanyanın sonbaharda hayata geçmesi bekleniyor.

KREDİ MALİYETİ ARTTI Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e çıkarmasıyla kredi faizleri de tırmanışa geçti. Yüzde 30'larda bulunan ihtiyaç kredisi faizi yüzde 60'a çıkarıldı. Bu süreçte taşıt kredisi faizi yüzde 20'lerden yüzde 46'ya, konut kredisi faizi yüzde 16'dan yüzde 38'e, ticari kredi faizi ise yüzde 14'ten yüzde 40'a çıktı.