Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hakan Peker'den Yanıt: Projelerim Var!

Hakan Peker, hakkında çıkan haberlere sosyal medya hesabından yanıt verdi. Belediye başkanlığına aday olan ünlüler arasında Fatma Girik, Halil Ergün, Barış Manço, Zülfü Livaneli, Levent Kırca ve Arif Sağ yer alıyor. Rekabet Kurumu ise Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ, Ege Gübre Sanayi AŞ, Eti Bakır AŞ, Gemlik Gübre Sanayi AŞ, Gübre Fabrikaları TAŞ ve Toros Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ'un ilgili kanunu ihlal etmediğine karar verdi.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 21:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hakan Peker'den Yanıt: Projelerim Var!

Hakan Peker'den Yanıt: Projelerim Var!

Hakan Peker, hakkında çıkan haberlere sosyal medya hesabından yanıt verdi: 'Belli mi olur çok güzel projelerim var. Sanat kültür kenti, Unesco tarihi miras şehirler arasında yılar önce yerini aldı. Çok güzel projelerim var. Kısmet diyelim şimdilik... O zaman ateşini yola bana!'

Belediye başkanlığına aday olan ünlüler:

FATMA GİRİK: 1989 yılında Şişli'den belediye başkanı adayı olan Fatma Girik, seçimden zaferle çıktı.

HALİL ERGÜN: Halil Ergün, Beyoğlu Belediye başkanlığı için 1994 ve 1999'da iki farklı partinin adayı olarak seçime girdi. Ergün her iki seçimi de kaybetti.

BARIŞ MANÇO: Barış Manço 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde DYP'den Kadıköy Belediyesi başkan adayı oldu ancak rahatsızlığı üzerine seçimden önce adaylıktan çekildi.

ZÜLFÜ LİVANELİ: Zülfü Livaneli, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adaydı. Seçimin kazananı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

LEVENT KIRCA: 2009 yılından Levent Kırca Üsküdar Belediye Başkanlığı için mücadele etti ancak seçilemedi.

ALİF SAĞ: Arif Sağ, 2009'da belediye yerel seçimleri için, CHP tarafından Sancaktepe başkan adayı olarak gösterildi.

Rekabet Kurumu'ndan Açıklama:

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, Kurulun, ilgili teşebbüslerin Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediğinin değerlendirilmesine yönelik yürüttüğü soruşturma sonuçlandı. Kurulca dün dosyanın müzakeresi sonucunda, Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ, Ege Gübre Sanayi AŞ, Eti Bakır AŞ, Gemlik Gübre Sanayi AŞ, Gübre Fabrikaları TAŞ ile Toros Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ unvanlı teşebbüslerin ilgili kanunun 4. maddesini ihlal etmediklerine, dolayısıyla söz konusu firmalara idari para cezası verilmesine gerek olmadığına karar verildi.