
Hafta Sonu Hava Durumu Tahmini
Bu hafta sonu, Türkiye'nin kuzey bölgelerinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor.
Meteoroloji Uzmanının Açıklamaları
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu için hava durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, Cumartesi günü yurdun kuzey kesimlerinde etkili gök gürültülü sağanak yağışlar beklediğini belirtti.
Şehir Şehir Hava Durumu
Ankara'da yarın yağış beklenmediğini fakat Cumartesi günü gök gürültülü sağanağın etkili olacağını ifade eden Çelik, "Pazar günü Ankara'nın kuzey ilçelerinde kısa sürede sağanak görülebilir. Başkentte en yüksek sıcaklık yarın 25, hafta sonu ise 21-22 derece dolaylarında olacak" dedi.
İstanbul'da ise yağış beklenmediği, hava durumunun parçalı bulutlu olacağı dile getirildi. Çelik, "İstanbul'da en yüksek sıcaklıklar 21-22 derece olacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.
İzmir'de de yağış beklenmediğini belirten Çelik, yarın ve Cumartesi sabah saatlerinde pus olaylarının yaşanabileceğini, en yüksek sıcaklıkların ise 23-24 derecelerde olacağını kaydetti.
Sonuç Olarak
Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini, yağışların sıcaklıklarda 3-4 derece düşüşe neden olacağını fakat mevsim normallerinin altında olmayacağını aktaran Çelik, "Yarın öğleden sonra sıcaklıkların hissedilir şekilde artış göstereceğini unutmamak gerek" dedi.
Hafta sonu yurdun kuzey bölgelerinde sağanak etkili olacak, sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Hafta sonu yurdun kuzey bölgelerinde sağanak etkili olacak, sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.