Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hababam Sınıfı'nın Bacaksız'ı Tuncay Akça'nın Son Hali Şaşırttı

Hababam Sınıfı'nın unutulmaz karakterlerinden Bacaksız'ı canlandıran Tuncay Akça'nın son hali merak konusu oldu. 60 yaşındaki oyuncu şimdilerde bir köftecide müdür olarak çalışıyor ve siyasetle ilgileniyor.

Yayın Tarihi: 22.06.2023 19:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hababam Sınıfı'nın Bacaksız'ı Tuncay Akça'nın Son Hali Şaşırttı

Hababam Sınıfı'nın Bacaksız'ı Tuncay Akça'nın Son Hali Şaşırttı

Türk sinemasına unutulmaz karakterler kazandıran Hababam Sınıfı hala gündeme gelmeye devam ediyor. Filmde dikkat çeken oyunculardan biri de Bacaksız rolüne hayat veren Tuncay Akça oldu. Özellikle kahkahasıyla bilinen Bacaksız izleyicileri gülümseten sahnelere imza atmıştı.

Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen ve Münir Özkul gibi Yeşilçam'ın usta sanatçılarıyla birlikte Hababam Sınıfı filminde çocuk oyuncu Tuncay Akça da Bacaksız rolüne hayat vermişti.

En bilinen repliklerinden birisi "Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?" sorusudur. Bizimkiler, Hababam Sınıfı, Bizim Aile, Gülen Gözler, Çiçek Taksi, Yeşil Elma ve Arka Sokaklar gibi sayısız yapımda rol alan oyuncu uzun süredir ekranlarda yer almıyor. Şimdilerde 60 yaşında olan Tuncay Akça, Bakırköy'de bir köftecide müdür olarak görev yapıyor. Siyasetle de ilgilenen Akça, aynı zamanda "Bir Gülücük Hikayesi" adlı kitabını da okurlarıyla buluşturdu.