Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Güney Afrika'da Eğlence Mekanında Silahlı Saldırı: 8 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Afrika'da bir eğlence mekanına yapılan silahlı saldırıda 8 kişi yaşamını yitirdi. Saldırganlar gözaltına alınamadı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 05:10
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 05:10

Güney Afrika'da Eğlence Mekanında Silahlı Saldırı: 8 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Afrika'da Silahlı Saldırı Şoku

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Kuzey Batı eyaletindeki bir eğlence mekanında gerçekleştirilen silahlı saldırıda toplamda 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Olay Detayları

Kuzey Batı Eyaleti Polis Sözcüsü Tuğgeneral Sabata Mokgwabone, yapılan basın açıklamasında, Orkney kasabası yakınlarındaki bir içkili eğlence mekanının hedef alındığını duyurdu. Yapılan saldırıda 1'i kadın olmak üzere toplam 8 kişi yaşamını yitirdi.

Mokgwabone, kimliği belirsiz saldırganların, mekanın bulunduğu yerel Besotho topluluğuna mensup kişileri hedef alarak etrafa rastgele ateş açtıklarını açıkladı. Olayda vurulan 7 kişinin olay yerinde, 1 kişinin ise hastaneye kaldırılmadan önce yaşamını yitirdiği belirtildi.

Saldırganlardan Çalınan Eşyalar

Yapılan saldırının ardından, saldırganların mekandaki güvenlik kamera sistemini, bir bilardo masasını ve kasadaki paraları çaldıkları kaydedildi. Ayrıca, Mokgwabone, şüphelilerin, müşterilerin cep telefonlarını da alarak olay yerinden kaçtıklarını ifade etti.

Yardım Çağrısı

Polis, saldırganların kimlikleri ve sayıları henüz belirlenemediği için olayın görgü tanıklarına yardım çağrısında bulundu. Saldırının şok edici etkisi, bölgede büyük bir endişeye neden oldu.