Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Güncel Kara Yolları Durumu: Trafik ve Çalışmalar Hakkında Bilgiler

Kara yollarında devam eden yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücüler dikkatli olmalı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 08:36
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 08:36

Güncel Kara Yolları Durumu: Trafik ve Çalışmalar Hakkında Bilgiler

Kara Yollarında Sürücüleri Bekleyen Durumlar

Kara yollarındaki yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam ederken, sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir. Trafik işaret ve işaretçilerine uyulması büyük önem taşıyor.

Ana Otoyollardaki Durum

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Kavşağı kesimi 9-11. kilometrelerinde İstanbul yönündeki üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle trafik kapatılmıştır. Bu bölgede ulaşım, diğer istikametten çift yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaktadır.

İzmir-Çeşme Otoyolu'nda Urla Kavşağı Çeşme yönünde 25-27. kilometreler arasındaki üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle sol şerit trafiğe kapatılmıştır; ulaşım diğer şeritlerden sürdürülmektedir.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Bahçe-Nurdağı kavşakları arasında 1-5. kilometrelerdeki üstyapı onarım çalışmaları sebebiyle Adana yönü kapatılmış, ulaşım Gaziantep yönünden iki yönlü olarak devam etmektedir.

Diğer Yol Çalışmaları

Sakarya-Bilecik yolu 11-14. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle Sakarya yönü trafiğe kapatılmış, Bilecik yönünden çift yönlü ulaşım sağlanmaktadır.

Havza-Merzifon-Osmancık yolunda 56-58. kilometreler arasında üstyapı yenileme çalışmaları yapılmakta, bu nedenle ulaşım yolun bir bölümünde iki yönlü olarak gerçekleştirilmektedir.

Söğüt-Korkuteli yolunun 0-23. kilometrelerindeki üstyapı yenileme çalışmaları dolayısıyla sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önem arz etmektedir.

Kayseri-Niğde yolunda 24-28. kilometrelerindeki yol yapım çalışması yüzünden ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak devam etmektedir.

Karabük-Eskipazar yolunun 1-4. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım iki yönlü olarak sürdürülmektedir.

Zara-İmranlı-Kızıldağ yolunun 37-43. kilometrelerindeki çalışmalar nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uyması hayati bir öneme sahiptir.

Beşikdüzü-Trabzon yolunun 9. kilometresinde (Vakfıkebir şehir geçişi) yapılan hemzemin kavşak geçişi çalışmaları yüzünden Trabzon yönünde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak yapılmaktadır.