Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Güzel Haber: Ankara’da Sıcaklıklar Birden Düşecek

Yurdun dört bir yanındaki kavurucu sıcaklardan sonra Ankara'da sıcaklıklar birden düşecek. Meteoroloji ekipleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de çöl sıcaklarının etkisi azalacak ve batıdan doğuya doğru düşüşe geçecek. Ankara'da ise sıcaklıklar 5-6 derece birden düşerek mevsim normallerine gelecek.

Yayın Tarihi: 09.08.2023 20:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Güzel Haber: Ankara’da Sıcaklıklar Birden Düşecek

Güzel Haber: Ankara’da Sıcaklıklar Birden Düşecek

Yurdun dört bir yanı kavurucu sıcaklardan yanıyordu. Dünya tarihindeki en sıcak yaz aylarını yaşadığımız şu günlerde meteoroloji ekiplerinden güzel haber geldi. Türkiye’deki sıcaklıklar, batıdan doğuya doğru düşüşe geçiyor. Türkiye’deki çöl sıcaklarının etkisi azalıyor. Yurdun dört bir yanındaki sıcak hava, batıdan başlayarak biraz serinleyecek.

TRT Haber’in haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, sıcaklıklarla ilgili şu bilgileri verdi: "Hava sıcaklığı hafta başından itibaren yurdun batı kesimlerinde, hafta ortasından itibaren yurdun iç kesimlerinde bir azalma söz konusu olacak. Bu azalmayla birlikte hava sıcaklıkları yurdun kuzey batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek."

DOĞU VE GÜNEYDOĞU KAVRULACAK

Türkiye’deki çöl sıcaklıklarının etkisi batıdan başlayarak doğuya doğru düşecek. Batı tarafı mevsim normallerine dönmeye başlarken, Türkiye’nin doğu kesiminde kavurucu sıcaklıklar hafta sonuna kadar devam edecek.

Koç, "İç Anadolu Bölgesi'nin doğusu, Doğu ve Güneydoğu bölgesiyle Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyredecek" diye konuştu.

BATIDA YAĞMUR BEKLENİYOR

Yurdun kuzeyinde kısa süreli sağanak beklediklerinin altını çizen İlker Koç, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz Bölgesi'nde de kısa süreli yağış geçişlerinin olacağını söyledi. Özellikle de İstanbul’da 3 gün devam edecek sağanak yağışlar geleceğini belirtti.

ANKARA’DA 5-6 DERECE BİRDEN

Son yılların en sıcak yaz aylarını geride bırakan Ankara’da, hava sıcaklıkları 38-39 dereceye kadar yükselmişti. İlker Koç, Ankara’daki sıcaklıkların düşeceğini, mevsim normallerini göreceğini söyledi. Koç, Ankara’da sıcaklığın 5-6 derece birden düşeceğini söylerken, hava sıcaklığının 32-33 derece olacağının müjdesini verdi.