Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gürcistan'da Toprak Kayması: 11 Ölü, 35 Kayıp

Gürcistan'ın Raça-Leçkhumi ve Kvemo Svaneti bölgesine bağlı tatil beldesi Şovi'de meydana gelen toprak kaymasında 11 kişi hayatını kaybetti. Şu ana kadar 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve 35 kişi hala kayıp. Gürcistan İçişleri Bakanlığı ve Başbakanı, arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyorlar. Bölgeye sadece helikopterlerle ulaşılabilir durumda.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 17:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gürcistan'da Toprak Kayması: 11 Ölü, 35 Kayıp

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Şovi'deki toprak kaymasından sonra bölgede 400 kişilik arama kurtarma ekibince başlatılan çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Helikopterlerin yardımıyla devam eden çalışmalar sırasında 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Öte yandan bölgedeki son durumla ilgili açıklama yapan Gürcistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanı İrakli Karseladze, afet bölgesinde bulunduğu bilinen 35 kişiye henüz ulaşılamadığını söyledi.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ise Şovi'de devam eden arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip ediyor.

Afet bölgesinden şimdiye kadar 200'den fazla kişi güvenli yerlere götürüldü.

Gürcistan'ın Raça-Leçkhumi ve Kvemo Svaneti bölgesine bağlı tatil beldesi Şovi'de dün meydana gelen toprak kaymasında 11 kişinin yaşamını yitirdi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Şovi'deki toprak kaymasından sonra bölgede 2 gündür devam eden arama kurtarma çalışmaları hakkında son bilgiler paylaşıldı. Afet bölgesinde helikopterlerin desteği ile 400 kişilik ekip tarafından arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedilen açıklamada, şu ana kadar 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ Şovi'deki çalışmaları yerinde takip eden Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, can kayıpları nedeniyle 7 Ağustos'un 'ulusal yas' olarak ilan edildiğini açıkladı. 30 KİŞİYE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR Garibaşvili, bölgeden 210 kişinin kurtarılarak güvenli bölgelere nakledildiğini, yaklaşık 30 kişiye ulaşılmaya çalışıldığını ifade ederek, arama kurtarma çalışmalarına ordunun da katılacağını söyledi.

BÖLGEYE SADECE HELİKOPTERLE ULAŞILIYOR Şovi'de dün meydana gelen heyelan nedeni ile bölgeye ulaşım yolları ve köprüler hasar görmüştü ve telefon bağlantıları kesilmişti. Arama kurtarma ekipleri bölgeye sadece helikopterlerle ulaşabiliyor.