Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Güngören Belediyesi Üniversite Öğrencilerine 20 Bin Lira Burs Verecek

İstanbul'un Güngören Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesi ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine 20 bin lira burs vereceğini duyurdu. Başvuruların 1 Ekim 2023 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 16:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Güngören Belediyesi Üniversite Öğrencilerine 20 Bin Lira Burs Verecek

Üniversite öğrencileri ve ailelere müjde! O belediye 20 bin lira burs vereceğini duyurdu…

Ekonomik olarak zor günler yaşanan bu günlerde kurum ya da kuruluşlardan üniversite öğrencilerine destek açıklamalarının ardı arkası kesilmiyor. Daha önce pek çok vakıf ve derneğin duyurusunu yaptığı burs haberlerine Türkiye’den o belediye de eklendi.

Haziran ayının ortasında başlayan üniversite sınavı maratonu, ağustos ayının sonuna doğru yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte nihayete erdi. Açık öğretim fakülteleri hariç 800 binin üzerinde öğrenci, üniversiteli olarak hayatlarında yeni bir adım attı. Açıkta kalan kontenjanlar için ek tercih süreci ise başladı.

Okulların açılmasına günler kala; çeşitli vakıf ve dernekler başarılı ve ihtiyacı olan öğrencilere burs açıklamalarına başladı. Üniversite öğrencilerine destek açıklamalarına İstanbul’un Güngören Belediyesi de eklendi. Güngören Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesi ihtiyacı olan öğrencilere 20 bin lira burs vereceğini duyurdu. Duyuruda burs başvuru işlemlerinin 1 Ekim 2023 tarihine kadar devam edeceği de belirtildi.

AÇIKLAMA FENOMEN BAŞKANDAN GELDİ

2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde aldığı yüzde 53’ten fazla oyla Güngören Belediye Başkanı olarak seçilen Bünyamin Demir, sosyal mecralarda adından sıkça söz ettiriyor. Adının fenomen başkan olarak da anıldığı Demir, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi yaptığı duyuruyla öğrencileri burs programına başvurmaya davet etti. Bünyamin Demir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu yıl üniversiteyi kazanan sevgili gençler; Güngören’de oturuyorsanız ve okulunuza kayıt yaptırdıysanız, Güngören Belediyesi resmi web başvuru formunu hemen doldurarak belediyemizin eğitim desteğinden yararlanabilirsiniz. Eğitim desteğinin yanında gençler için hazırladığımız 3 Öğrenci İstasyonu artık hizmette. Eğitime verdiğimiz desteği her gün daha da artırarak gençlerimizin başarısına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

İLK 2 BİN 500’E 20 BİN LİRA BURS

Güngören Belediyesi’nin dört yıldır sürdürdüğü eğitim desteği, bu yıl da kaldığı yerden devam edecek. Öğrenciler, belediyenin bu katkısından faydalanarak içinde bulunduğumuz ekonomik durumda rahat bir nefes almış olacak. Öğrenciler, üniversite sınavındaki göstermiş olduğu başarıya göre belediyenin eğitim desteğinden faydalanma hakkı kazanacak. İşte üniversite sınavındaki sıralama ile belediyeden alınacak eğitim desteği tutarı:

  • İlk 2.500’e Girenlere 20 Bin Türk Lirası
  • İlk 25.000’e Girenlere 10 Bin Türk Lirası
  • İlk 250.000’e Girenlere 5 Bin Türk Lirası

GÜNGÖREN’DE İKAMET ŞARTI VAR

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Güngören Belediyesi’nin vereceği eğitim desteğinin çeşitli şartları bulunuyor. Güngören Belediyesi tarafından 1 Ekim’e kadar başvuru sürecinin devam ettiği burs başvuru koşulları ise;

  • TC vatandaşı olmak
  • Güngören’de ikamet etmek
  • Bu yıl üniversiteyi kazanmak
  • Okuluna kayıt yaptırmak

Güngören Belediyesi'nin eğitim bursuna başvurmak için TIKLA!