Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Güney Avrupa Sel Felaketiyle Mücadele Ediyor

Güney Avrupa, aşırı sıcakların ardından şiddetli yağmurlar ve fırtınalarla mücadele ediyor. Yunanistan, İspanya ve Almanya'da yaşanan sel felaketleri hayatı olumsuz etkiliyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2023 20:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Güney Avrupa Sel Felaketiyle Mücadele Ediyor

Güney Avrupa Sel Felaketiyle Mücadele Ediyor

Güney Avrupa, geçen ayki aşırı sıcaklar yerini şiddetli yağmurlara ve fırtınalara bıraktı. Yunanistan'ın Volos, Larisa ve Selanik şehirleri ile çevresinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yunanistan devlet televizyonu ERT'in haberine göre, Volos'ta hayvanlarını kurtarmaya çalışan 70 yaşındaki çiftçi, heyelanda yıkılan duvarın altında kalarak hayatını kaybetti. Sel sularına kapılan 42 yaşındaki bir kişi de arama kurtarma ekipleri tarafından aranıyor.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias geçen hafta meteoroloji dairesinin uyarıları doğrultusunda bütün belediyelerin sel ve ani su baskınlarına karşı tedbirli olmalarını istedi. Kikilias, ormanlık alanların yandığı bölgelerde de sel tehlikesi ihtimaline karşı tedbirlerin arttırılmasını talep etti.

İSPANYA

İspanya'nın orta ve güney bölgelerini iki gündür etkisi altına alan şiddetli yağışlar sebebiyle son üç gün içinde en az beş kişi öldü ve üç kişi de kayboldu. Şiddetli yağış sonucu bazı yol ve köprülerin çöktüğü Castilla La Mancha, Castilla y Leon, Madrid, Extremadura bölgelerinde çok sayıda ara yolun ulaşıma kapandığı, Madrid-Endülüs ve Madrid-Castilla La Mancha hızlı tren seferlerinin iptal edildiği açıklandı. Yağışlar sebebiyle birçok ev ve iş yerini su bastı.

ALMANYA

Geçtiğimiz günlerde de Frankfurt'ta oluşan sellerde birçok evin bodrumunun yanı sıra havalimanını su basmış, çok sayıda uçuş iptal edilmişti. Ülkenin Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz ve Thüringen eyaletlerinde de aşırı yağış ve fırtına nedeniyle hayatın olumsuz etkilendiği kaydedilmişti. Polis, yollardaki birçok rögar kapağının kaldırıldığını, birçok evin bodrum katını su bastığını bildirmişti.