Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Güney Afrika'nın Johannesburg Kentinde Patlama: 1 Ölü, 41 Yaralı

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde meydana gelen patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı. Patlamada yolda büyük bir yarık oluştu ve çok sayıda araç hasar gördü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yayın Tarihi: 20.07.2023 15:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Güney Afrika'nın Johannesburg Kentinde Patlama: 1 Ölü, 41 Yaralı

Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde patlama meydana geldi.

Kentin en işlek sokaklarından birinde yaşanan patlama sonucu yolda büyük bir yarık oluştu. Yolun altından geçen doğalgaz boyu hattında meydana geldiği ifade edilen patlamada 1 kişi hayatını kaybederken 41 kişi de yaralandı. Yolda oluşan yarıklar soncu çok sayıda araç devrilirken 34 araçta hasar meydana geldi.

Güney Afrikalı yetkililer, patlamada yaralanan 12 kişinin hastanede tedavisinin sürdüğünü ederken görgü tanıkları, şiddetli bir deprem olduğunu sandıklarını söyledi.

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Güney Afrika’nın en büyük şehri Johannesburg’un kalbinde şüpheli bir patlama yolların yarılmasına ve araçların devrilmesine neden oldu.

Bir kişinin yaşamını yitirdiği olayda 48 kişi de yaralandı.

Bugün gerçekleşen olay hakkında yetkililerin yaptığı açıklamada, patlamanın beş blokluk bir alana yayıldığı ve en az altı yolun hasar gördüğü ifade edildi. Patlama nedeniyle 34 araç hasar görürken bazı araçlar yan yattı. İtfaiye ekipleri patlama alanında bir aracın altında erkek cesedi buldu.

Gauteng eyaleti Başbakanı Panyaza Lesufi, basına yaptığı açıklamada, Johannesburg merkezindeki Bree Caddesi’nde gerçekleşen patlamanın, caddenin altından geçen bir doğal gaz hattındaki sızıntıdan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatıldı.

Patlamanın nedeni belirsizliğini korurken kentin gaz tedariğini sağlayan şirket, patlamadan yer altı boru hatlarının sorumlu olmadığını açıkladı.

Johannesburg Acil Durum Yönetim Hizmetleri sözcüsü Robert Mulaudzi 48 yaralıdan 12’sinin tedavi altında olduğunu, 36’sının ise taburcu edildiğini söyledi.

Patlama bölgesinde yaşayanlar, ikinci bir patlama endişesi nedeniyle alandan uzaklaştırıldı.