Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Günde İki Yumurtanın Vücuda Mucizevi Etkisi!

Yumurtanın sağlık üzerindeki olumlu etkileri yıllardır bilinmektedir, ancak yeni bir araştırma, günde iki kez yumurta tüketmenin vücut üzerindeki etkilerini daha da vurguluyor. İşte o etkiler...

Yayın Tarihi: 16.09.2023 02:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Günde İki Yumurtanın Vücuda Mucizevi Etkisi!

Günde İki Kez Mutlaka Tüketin! Vücudunuzda Oluşacak Değişimlere Şaşıracaksınız…

Yumurtanın sağlık üzerindeki olumlu etkileri yıllardır bilinmektedir, ancak şimdi yeni bir araştırma, günde iki kez yumurta tüketmenin vücut üzerindeki etkilerini daha da vurguluyor. İşte o etkiler...

Beyin Kolin Koruması Altına Girecektir

Beyinde yer alan hücrelerin sağlıklı bir şekilde iletişim halinde olmasına yardımcı olan fosfolitipler, kolinlerden meydana gelmektedir. Günlük yenilecek 2 yumurta ile kolin eksikliği sorunu ile karşı karşıya kalmayacaktır.

Lütein Görme Yetisini Korur

Yapılan araştırmalara göre tavuk yumurtaları lütein bakımından oldukça zengin. Lütein kesin ve net görüşü sağlamakta ve eksikliği sonrasında görme yetisi geri dönülemeyecek şekilde bozulmuş olur.

D Vitamini Ve Kalsiyum Emilimine Yardımcı Olur

Bilim insanlarının tavuklara özel besinler yedirmesi sonrasında yumurtalardaki D vitamini ortanı artmakta. D vitamini sayesinde ise kalsiyum çok daha kolay bir şekilde emilmekte ve kemik ile dişler güçlenmektedir.

B Vitamini Deriyi, Saçları Ve Karaciğeri Korur

Biyotin ve B12 vitamini ile sindirilebilir proteinler yumurta içerisinde yer almakta ve saç ile deri sağlığı açısından gereklidir. Yumurtadaki fosfolipitler de karaciğerde bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Kalp Ve Damar Hastalıkları Riski Azaltır

İnsanların düşündüklerinin aksine yumurtada bulunan kolesterol fosfatitler ile dengelenmektedir. Kolesterol üretimi dengelendiği için de kalp damar hastalıklarına yakalanma riski de azalmış olur.

Kanser Riski Azalır

Günlük olarak yumurta tüketen kadınlar, yumurtada yer alan kolin sayesinde göğüs kanserine %18 daha az yakalanıyor.

Sağlıklı Üremeye Katkıda Bulunur

B vitamini hormonların üretimlerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Folik asit yani B9 vitamini ile alyuvarların yanı sıra fetüsün sinir yolu da oluşturulmaktadır. Anne adaylarının hamilelik döneminde yumurta tüketmeleri önemlidir.

Yaşlanma Sürecini Yavaşlatır

35 ila 40 yaşları arasında bulunan kadınlar üzerinde Hollandalı bilim insanları tarafından yapılmış olan araştırmalara göre, düzenli bir şekilde yumurta tüketen kadınların %87'sinde yaş lekelerinin kaybolmasının yanı sıra deride sıkılaşma olduğu görülmüştür.