Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Günde Bir Meyve Yemek Göz Sağlığına İyi Geliyor

Yeni bir araştırmaya göre, günde bir meyve yemek yaşlılıkta görme yetisini iyileştiriyor. Üzüm, antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir ve şimdi yeni araştırmalar düzenli olarak üzüm yemenin görme yeteneğinizi de artırabileceğini gösteriyor. Türünün ilk örneği olan bu çalışmada uzmanlar, dört aylık bir süre boyunca her gün bir kase üzüm yiyen yaşlı insanların göz sağlıklarının iyileştiğini tespit etti. Bilimsel araştırmalar, yaşlanan nüfusun göz hastalıkları ve görme sorunları riskinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, göz hastalıklarının temel nedenlerinden birinin, protein veya yağın kan dolaşımında şekerle birleşmesiyle oluşan zararlı bileşikler olduğunu söylüyor. Bilim insanları üzümün, yaşlı insanların günde sadece bir kase tükettiklerinde gözlerini koruyabileceğinin altını çiziyor.

Yayın Tarihi: 07.10.2023 18:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Günde Bir Meyve Yemek Göz Sağlığına İyi Geliyor

Yeni bir araştırmaya göre, günde bir meyve yemek yaşlılıkta görme yetisini iyileştiriyor.

Üzüm, antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir ve şimdi yeni araştırmalar düzenli olarak üzüm yemenin görme yeteneğinizi de artırabileceğini gösteriyor.

GÜNDE BİR KASE ÜZÜM YEMEK GÖZ SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

DÜZENLİ ÜZÜM TÜKETİMİ, YAŞLI İNSANLARDA GÖZE FAYDA SAĞLIYOR
Türünün ilk örneği olan bu çalışmada uzmanlar, dört aylık bir süre boyunca her gün bir kase üzüm yiyen yaşlı insanların göz sağlıklarının iyileştiğini tespit etti. Perşembe günü Food & Function adlı bilimsel dergide yayınlanan bulgular, düzenli üzüm tüketiminin meyve ve sebzelerde bulunan ve görmeye faydalı olduğu bilinen bileşikler ve diğer biyobelirteçler üzerindeki etkisini inceledi. Araştırmanın yazarı Dr. Jung Eun Kim, "Çalışmamız, üzüm tüketiminin insanlarda göz sağlığını olumlu yönde etkilediğini gösteren ilk çalışmadır ve özellikle yaşlanan nüfusun arttığı günümüzde bu çok heyecan vericidir" dedi. "Üzüm, çalışmaların günde sadece bir kaseyle faydalı bir etkiye sahip olabileceğini gösterdiği kolay, erişilebilir bir meyvedir." dedi.

Bilimsel araştırmalar, yaşlanan nüfusun göz hastalıkları ve görme sorunları riskinin daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Uzmanlar, göz hastalıklarının temel nedenlerinden birinin, protein veya yağın kan dolaşımında şekerle birleşmesiyle oluşan zararlı bileşikler olduğunu söylüyor. Bilim insanları üzümün, yaşlı insanların günde sadece bir kase tükettiklerinde gözlerini koruyabileceğinin altını çiziyor.