Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gümüş Nasıl Parlatılır: Alüminyum Folyo ile Gümüş Parlatma Yöntemleri

Gümüş nasıl parlatılır? İşte alüminyum folyo ile gümüş parlatma yöntemleri ve dikkat edilmesi gerekenler!

Yayın Tarihi: 14.09.2023 16:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gümüş Nasıl Parlatılır: Alüminyum Folyo ile Gümüş Parlatma Yöntemleri

Gümüşlerinizi Parlatabileceğiniz İki Yöntem

Gümüş, parlak yapısı ve hoş görünümü nedeniyle pek çok ürünün imalatında kullanılır. Gümüşlerinizin kararıp matlaşmasından şikayetçiyseniz onları alüminyum folyoyla iki farklı yöntem kullanarak parlatabilirsiniz. İşte gümüşlerinizi göz kamaştırıcı parlaklığa ulaştıracak yöntemler!

Alüminyum Folyo ve Tuz Yöntemi

Gümüşlerinizin boyutuna göre metal bir tencere ya da cezve tercih edin. Seçtiğiniz kabın tabanını alüminyum folyoyla kaplayın. Alüminyum folyonun üzerine gümüşlerinizi yerleştirin. Gümüşlerinizin alüminyum folyoyla temas ettiğinden emin olun. Ardından gümüşlerinizin üzerine bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Tuz eklediğiniz gümüşlerinizin üzerine sıcak su dökün. Sıcak suyun gümüşlerinizin üzerini kaplayacak miktarda olmasına özen gösterin. Dilerseniz soğuk su kullanabilir, suyunuzu tuz ekledikten sonra kaynatabilirsiniz. Yaklaşık beş altı dakika sonra gümüşlerinizi sudan çıkarıp temiz bir bez yardımıyla silebilirsiniz.

Karbonat ve Alüminyum Folyo Yöntemi

Parlatmak istediğiniz gümüşlerinizin içine sığabileceği bir tencere alın. Tencereye gümüşlerinizin içine batacağı kadar su doldurun. Ardından tencerenizin altını yakın ve suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra suya top hâline getirdiğiniz birkaç parça alüminyum folyoyu atın. Suya 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Gümüşleriniz çok karardıysa bu adımda bir miktar limon suyu da ekleyebilirsiniz. Bu işlem boyunca tencerenizin altını kapatmayın. Ardından kararmış gümüşlerinizi suya nazikçe bırakın. Yaklaşık yarım saat boyunca bekletin. Süre dolduktan sonra gümüşlerinizi sudan çıkarıp bez yardımıyla silin.

Bunlara Dikkat Edin!

- Suyun içinden çıkardığınız gümüşleri gümüş parlatma bezi yardımıyla silerek daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

- Gümüşlerin havayla temas ettikçe karardığını unutmayın. Takılarınızı parlattıktan sonra hemen kullanmaya başlamayacaksanız ağzı kapalı bir kutuda muhafaza etmeye özen gösterin. Kararmaya engel olacak bir kabın içine gümüşlerinizle beraber kararmaz bir şerit koyabilirsiniz.

- Belirli aralıklarla bu yöntemlerden faydalanarak gümüşlerinizi temizlemeyi alışkanlık hâline getirebilirsiniz. Böylece kararmaların kalıcı olmasını önleyebilir, gümüşlerinizin her daim parlak kalmasını sağlayabilirsiniz.