Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Guardiola, Arteta'yı Destekledi: Arsenal'in Kararının Doğruluğu Kanıtlandı

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Mikel Arteta'yı destekleyerek Arsenal'in onu takımda tutma kararının ne kadar doğru olduğunu kanıtladı. Guardiola, Arteta'nın kalitesini tanıdığını ve onunla çalıştığı süre boyunca başarılı olduklarını belirtti. Arteta, Arsenal'i umutsuzluktan kurtarıp takımı güçlendirdi ve City'nin şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi oldu. Guardiola, Arteta'nın kendisine benzetilmesini kabul etmese de ondan çok şey öğrendiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 14:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Guardiola, Arteta'yı Destekledi: Arsenal'in Kararının Doğruluğu Kanıtlandı

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, normalde rakip menajerleri desteklemeyi alışkanlık haline getirmez ama vatandaşı kovulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığında Mikel Arteta için bir istisna yapmıştı.

İki sezon önce, Arsenal’in Manchester City karşısında aldığı 5-0’lık yenilginin ardından üç maç sonunda puan alamadan ve gol atamadan ligin dibine demir atan Arteta’nın başı dertteydi. Arkadaşı ve eski antrenörünün başının ciddi bir belada olduğunu hisseden Guardiola, maç sonrası Arteta’yı ateşli bir şekilde savunmuştu. “Onu ve sahip olduğu kaliteyi çok iyi tanıyorum” diyen Guardiola, ilerleyen süreçte haklı çıktı. Arteta takımda kaldı ve şu anda Guardiola’nın üst üste dördüncü Premier Lig şampiyonluğunu kazanmasının önündeki en büyük tehdit. Arsenal, pazar günü Emirates’te oynanacak dev maçı kazanması halinde City’yi geçecek.

“O MAÇI HATIRLIYORUM”

Guardiola, maç öncesinde İspanyol meslektaşı için neden savaştığını ilk kez açıkladı: “Maçı hatırlıyorum [Ağustos 2021]. Oldukça eşit başladık ve bir ya da iki gol yedikten sonra Granit Xhaka oyundan atılınca Mikel için işler hiç de kolay olmadı. Genelde meslektaşlarımı savunmak için burada değilim, birbirimize saygı duyuyoruz ama arkadaş değiliz ama Mikel’le tamamen farklı hissettik.” “ARTETA BENİ İKNA ETTİ” ‘Burada üç yıl boyunca birlikte çalıştık ve çok başarılı olduk. Onun hakkında oldukça ikna olmuştum çünkü fikirlerini ve oyuncularla nasıl iletişim kurduğunu gördüm.” Arteta o zamandan beri Guardiola’nın kararında haklı olduğunu kanıtladı. Arsenal umutsuzluktan kurtulup 2021-22 sezonunu beşinci sırada bitirdi ve geçen sezon City’nin şampiyonluk yarışındaki en yakın rakibi oldu. Pierre-Emerick Aubameyang’ın başını çektiği eski isimleri genç ve enerjik bir takımla değiştirdi ve geçen yaz City’nin de hedefi olan 105 milyon sterlinlik İngiliz orta saha oyuncusu Declan Rice gibi imzalarla takımını güçlendirdi. “BAZEN ZAMANA İHTİYACINIZ OLUR” Guardiola, “Bu, bir kulüp bir şeye gerçekten inandığında ve menajere sabır gösterdiğinde işe yaradığının kanıtıdır” sözleriyle Arsenal’in Arteta’yı takımda tutma kararının ne kadar doğru olduğuna değiniyor: “Bazen zamana ihtiyacınız olur. Kulübün tepesindeki insanlar karar vermek için kısa vadeli sonuçlara güvenmek yerine her zaman neyin inşa edildiğine bakmalıdır. Ona güvendiler ve şimdi bunun sonucu olarak sonuçlar ortada. Artık Arsenal’in uzun yıllardır bir menajeri var. Kulübü tanıyor, kulübü seviyor. Bundan daha iyisini elde etmek mümkün değil.” “Mikel de yönetim kurulundan çok şey talep eden bir adam, ‘Bana harcayacak para verin’ diyor. Onda da bu yetenek var. Herkesi zorluyor.” GUARDIOLA’NIN ÖĞRENCİSİYDİ Arteta, Guardiola’nın 2016’da Etihad’daki ilk transferlerinden biriydi. Çırak, sadece teknik direktörden değil, Rodolfo Borrell gibi diğer üst düzey antrenörlerden de izledi ve öğrendi. Daha etkili olmadan önce hem akademide hem de A takımda yapılan antrenmanları dikkatle inceleyerek zaman geçirdi. Ancak Guardiola, Arteta’nın kendisine benzetilmesini kabul etmiyor: “Onda benden hiçbir özellik görmüyorum. Anne ve babamız farklı. Ben daha iyi giyiniyorum, daha şıkım. Mikel’in sahip olduğu tüm başarı ona ve Arsenal’deki çalışanlarına ait. Bu kesinlikle onların başarısı, benim değil. İnsanlar benden çok şey öğrendiğini söylüyor ama ben de ondan çok şey öğrendim. Bana öğretmeleri için yardımcı antrenörler de getirdim.”