Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Grönland'da Lüks Yolcu Gemisi Karaya Oturdu

Grönland'da lüks bir yolcu gemisi içerisindeki 206 yolcuyla birlikte karaya oturdu. Gemi karaya oturduktan sonra zarar görmedi ve olayda yaralanan olmadı. Yardım gemisinin cuma günü bölgeye ulaşması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 13.09.2023 17:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Grönland'da Lüks Yolcu Gemisi Karaya Oturdu

Grönland'da Lüks Yolcu Gemisi Karaya Oturdu

Grönland'de lüks bir yolcu gemisi içerisindeki 206 yolcuyla birlikte karaya oturdu. Açıklama Danimarka Ortak Arktik Komutanlığı'ndan yapıldı. Ocean Explorer isimli gemi Grönland'in başkenti Nuuk'un bin dört yüz kilometre kuzeydoğusunda karaya oturdu. 206 yolcu olan gemide yaralanan olmadı. Gemi karaya oturduktan sonra zarar görmedi. Danimarka Kraliyet Donanması’na ait devriye gemisi yardım için yola çıktı. Yardım gemisinin cuma günü bölgeye ulaşması bekleniyor.

Avustralya merkezli kruvaziyer operatörü Aurora Expeditions'a ait lüks yolcu gemisi Grönland’de karaya oturdu.

Danimarka’ya bağlı Grönland’de lüks yolcu gemisi karaya oturdu. Avustralyalı kruvaziyer operatörü Aurora Expeditions'ın ait lüks yolcu gemisi Ocean Explorer'ın dün Nuuk kentinin yaklaşık bin 400 kilometre kuzeydoğusundaki Alpefjord'daki bir milli parkta karaya oturduğu bildirildi.

Olayda Yaralanan Olmadı

Danimarka ordusunun Ortak Arktik Komutanlığı’ndan (JAC) Camilla Schouw Broholm yaptığı açıklamada, “Operasyon merkezimiz tekneyle bağlantı kurdu. Gemide 206 yolcu ve mürettebat var. Olay herhangi bir yaralanmaya yol açmadı ve gemide herhangi bir hasar yok” dedi.

Gemideki Herkes Güvende

Aurora Expeditions tarafından yapılan açıklamada da, gemideki herkesin güvende ve iyi durumda olduğu ifade edildi.

Yardım Gemi Cuma Günü Ulaşacak

Danimarka Kraliyet Donanması'na ait devriye gemisi HDMS Knud Rasmussen’in yolcu gemisine yardım için cuma günü bölgeye ulaşması bekleniyor. JAC ayrıca, gemideki güvenlik durumunun değişmesi halinde Ocean Explorer'a yakın bir konumda bulunan başka bir yolcu gemisinin bölgede kalmasını talep ettiği aktarıldı.