Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Greta Thunberg Filistin ve Gazze İçin Grev Yapıyor

İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, sosyal medya üzerinden Filistin ve Gazze için grev çağrısı yaparak dünyanın sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti. Bu açıklamalarına İsrail ordusu sert tepki gösterdi ve Thunberg'i terör destekçisi olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 21.10.2023 02:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Greta Thunberg Filistin ve Gazze İçin Grev Yapıyor

Greta Thunberg Filistin ve Gazze İçin Grev Yapıyor

Sosyal medya platformu X'ten 'Bugün Filistin ve Gazze (Gazze Şeridi) ile dayanışma için grev yapıyoruz' paylaşımında bulunan Greta Thunberg, dünyanın Filistinliler ve etkilenen tüm siviller için sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti. İsrail ordusu ise Thunberg'in Filistin'i desteklemesine sert tepki gösterdi.

İsrail Ordusu Eleştiriyor

İsrail ordusu sözcüsü Arye Sharuz Shalicar, İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg'i sosyal ağlarda Filistin'i desteklediği için eleştirdi. Thunberg, İsrail-Filistin savaşının kızıştığı dönemde dünyanın sesini yükseltmesi gerektiğini söylemişti.

İsrail Ordusu Sözcüsü Arye Şaruz Şalicar'ın Açıklaması

İsrail ordusu sözcüsü Arye Şaruz Şalicar, Greta Thunberg'in İsraillilere yönelik katliamlar hakkında sessiz kalmasını eleştirdi ve Gazze ile dayanışma göstermesinin aslında Filistinlilerden yana olmadığını gösterdiğini ifade etti.