Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Antitröst Davasında İfade Verdi

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan antitröst davasında ifade verdi. Pichai, Google'ın web tarayıcısı Chrome'a yapılan yatırımların kullanıcı deneyimini nasıl hızlandırdığını ve daha fazla Google araması yapmaya yönlendirdiğini anlattı.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 01:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Antitröst Davasında İfade Verdi

Google'ın Üst Yöneticisi (CEO) Sundar Pichai, ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan antitröst davasında ifade verdi.

Google'ın avukatları, davada Pichai'yi tanık olarak çağırdı. Pichai, duruşmada Google'ın web tarayıcısı Chrome'a yapılan yatırımların kullanıcı deneyimini nasıl hızlandırdığını ve daha fazla Google araması yapmaya yönlendirdiğini anlattı.

Pichai, Google'ın arama motoru olarak hakimiyetinin şirketin inovasyonu ve Chrome'a yaptığı yatırımların sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca tarayıcıların internet kullanımında kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Pichai, Google'ın arama motorunu Chrome'un bir parçası haline getirerek kullanıcılara daha fazla alan sunan bir tasarım sunduğunu ifade etti. Ayrıca Chrome ve Android gibi ürünlerinin sektördeki rekabeti artırdığını ve kullanıcılara daha iyi bir deneyim sağladığını söyledi.

Google'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Prabhakar Raghavan, davanın kapsamında yapılan ödemeler hakkında bilgi vererek Google'ın cep telefonlarında ve web tarayıcılarında varsayılan arama motoru olmak için 26,3 milyar dolar ödediğini açıkladı.

ABD Adalet Bakanlığı, Google'a açılan antitröst davasında şirketin sektördeki hakimiyetine yönelik tehditleri ortadan kaldırmak veya azaltmak için rekabete aykırı yöntemler kullandığını iddia etmişti. Davanın duruşmaları 12 Eylül'de başlamıştı.