Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google, Yapay Zeka ile Haber Metinleri Üretiyor

Google, The New York Times, The Washington Post ve The Wall Street Journal gibi haber kuruluşlarına yapay zeka teknolojisini kullanarak haber metinleri üretebilen bir ürün olan Genesis'i sunuyor. Bu teknoloji, gazetecilere zaman kazandırarak görevlerini otomatikleştirebileceği düşünülüyor. Ancak yapay zeka teknolojisinin olumsuz yanları da bulunuyor ve doğru kullanılmadığında haber kuruluşlarının güvenilirliğini zedeleme potansiyeline sahip.

Yayın Tarihi: 20.07.2023 13:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google, Yapay Zeka ile Haber Metinleri Üretiyor

Google'ın "Genesis" Adlı Yapay Zeka Teknolojisi

Google, haber metinleri üretmek için yapay zeka teknolojisini kullanan yeni bir ürünü test ediyor. Bu ürün, Genesis adıyla biliniyor ve The New York Times, The Washington Post ve The Wall Street Journal'ın sahibi News Corp gibi haber kuruluşlarına sunuluyor. Genesis, bilgileri kullanarak içerik oluşturabiliyor. Google, bu teknolojinin gazetecilere zaman kazandırarak bazı görevleri otomatikleştirebileceğini düşünüyor.

Genesis'in Olumsuz Yanları

Yapay zeka teknolojisi olan Genesis'in potansiyel olumlu ve olumsuz yanları olduğu belirtiliyor. Gazetecilik profesörü Jeff Jarvis, bu teknolojinin doğru kullanıldığında gazetecilere yardımcı olabileceğini ancak nüans ve kültürel anlayış gerektiren konularda kötüye kullanılması durumunda haber kuruluşlarının güvenilirliğine zarar verebileceğini söylüyor.

Haber Kuruluşlarının Yapay Zekayı Kullanma Planları

Birçok haber kuruluşu, yapay zekanın potansiyel kullanımlarını keşfetmek için çalışanlarına yapay zeka araçlarını kullanma planları yapıyor. Ancak Google'ın yeni aracının, gazeteciler tarafından oluşturulan makalelerin yerini alacağı endişesi de bulunuyor.