Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google Translate Yeni Özelliklerle Güncellendi

Google Translate, yeni bir güncellemeyle birlikte önemli yenilikler getirdi. Yüz yüze modu, kullanıcı arayüzünde yapılan değişiklikler ve seslendirme özelliğindeki geliştirmeler en dikkat çeken yenilikler arasında yer alıyor.

Yayın Tarihi: 03.09.2023 12:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google Translate Yeni Özelliklerle Güncellendi

Google Translate yepyeni özelliklere kavuştu

Google’ın lider uygulamalarından Translate çeviri için tercih edilen en popüler uygulamalar arasında. Teknoloji devi sürdürülebilirlik ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sürekli güncellemeler yapıyor. Bu bağlamda kısa süre önce yeni bir güncelleme daha yapıldı ve Translate'e önemli yenilikler geldi.

Söz konusu yenilik kapsamında uygulamanın kullanıcı arayüzünün üst yarısı ters dönüyor ve böylece siz konuşurken diğer kişi çevrilen metni anında görebiliyor. Elbette bu özelliğin ters bir biçimde kullanılabileceğini de belirtmekte fayda var. Bu sayede kültürler arası iletişim daha kolay hale gelecektir.

Öte yandan yeni güncellemeyle kullanıcı arayüzünde de birkaç görünür değişiklik içeriyor. Örneğin sol alt köşedeki Konuşma modu simgesinin yerini El Yazısı giriş düğmesi alacak. Bu düğme yabancı dilde metin yazmanıza olanak tanırken ve çevrilmiş metin hemen üzerinde görünecek. Aynı zamanda Konuşma moduna da artık mikrofon düğmesine basılarak erişilebiliyor. Dokunduktan sonra sağ üst köşede Konuşma modunu etkinleştirecek bir 'mesaj kutusu' simgesi göreceksiniz. Ek olarak mikrofon düğmesi de yeni bir animasyonlu tasarıma kavuşacak.

Bir diğer yenilik ise seslendirme tarafında. Otomatik oynatma artık kullanıcı konuştuktan sonra çevirileri anında seslendirebiliyor. Ayrıca Google otomatik dil algılama özelliğini sesli moda getirmiş. Böylece uygulama konuştuğunuz dili otomatik olarak algılayacak ve manuel olarak seçmeniz gerekmeyecek. Son olarak Yüz yüze modu dahil olmak üzere bazı özelliklerin kademeli olarak kullanıma sunulduğunu hatırlatalım. Bu nedenle kullanıcıların bir süre daha beklemesi gerekebilir.