Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google Telefonlarda Bağlantılı Uçuş Modunu Getiriyor

Google, telefonlardaki uçak modunu revize etmeyi planlıyor. Yeni özellik olan 'Bağlantılı Uçuş Modu', cihazdaki sensörleri kullanarak uçup uçmadığınızı belirleyecek ve otomatik olarak Uçuş Modunu açacak. Bu özellik, Bluetooth ve Wi-Fi sinyallerini devre dışı bırakarak sizi uçağın sinyallerine bağlı tutmayı amaçlamaktadır.

Yayın Tarihi: 11.07.2023 13:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google Telefonlarda Bağlantılı Uçuş Modunu Getiriyor

Google, telefonlardaki uçak modunu revize etmeyi planlıyor.

Shiftdelete’de yer alan bilgilere göre Google, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) aracılığıyla 'Bağlantılı Uçuş Modunu Etkinleştirme' başlıklı bir patent başvurusunda bulundu. Yeni özellik, 'Bağlantılı Uçuş Modu' olarak adlandırılacak ve hızlanma, hızdaki değişiklikler, basınç düşüşü ve belirli sesleri dinleyerek uçup uçmadığınızı belirlemek için cihazdaki sensörleri kullanacak.

Bu sayede uçtuğunuzu anlayan cihaz, sizin uğraşmanıza gerek kalmadan Uçuş Modunu (Yeni adıyla Bağlantılı Uçuş Modu) açacak. Bağlantılı Uçuş Modu otomatik olarak etkinleştirildiğinde, sizi Bluetooth ve uçağın Wi-Fi sinyallerine bağlı tutarken mobil cihazınızdaki sinyalleri devre dışı bırakacak.

Şu anda, telefonunuzda Uçak Modunu etkinleştirirseniz, Wi-Fi ve Bluetooth dahil tüm bağlantılar kapatılır. Ancak Uçak Modu'nu etkinleştirdikten sonra Bluetooth ve Wi-Fi'yi ayrı ayrı açarak erişebilirsiniz. Bu özellik hem Android hem de iOS için geçerlidir.