Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google Haritalar'ın iOS sürümünde olan bir özellik Android'e geliyor

Google Haritalar'ın dört yıldır iOS sürümünde olan bir özellik Android'e geliyor. Bu özellik sayesinde Apple kullanıcıları yaklaşık dört yıldır uygulamada gerçek zamanlı hava koşullarını görüyor. Android 14 QPR1 Beta 2 sürümünde ortaya çıkan bu özellik, Google Haritalar'a hava koşullarını eklemeyi planlıyor.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 16:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google Haritalar'ın iOS sürümünde olan bir özellik Android'e geliyor

Google Haritalar'ın dört yıldır iOS sürümünde olan bir özellik Android'e geliyor.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre; Google Haritalar, Google tarafından hizmete sunulmuş ve ücretsiz çevrimiçi haritalama servisidir. En çok kullanılan uygulamalardan olan Google Haritalar'ın dört yıldır iOS sürümünde olan bir özellik Android'e geliyor.

GOOGLE HARİTALAR ANDROİD SÜRÜMÜNE HAVA DURUMU ÖZELLİĞİ GELİYOR

Yabancı bir yerde olunduğu zaman akıllı telefonların vazgeçilmez uygulaması Google Haritalar oluyor. Özellikle yabancı bir yere gittiğinizde işinizi kolaylaştıran Haritalar uygulaması kullanıcılar için de olmazsa olmaz bir uygulama olarak karşımıza çıkmakta.

Bunların yanı sıra Google Haritalar uygulamasının iOS sürümü bir süredir Android sürümünde olmayan bir özelliğe sahip. Bu özellik sayesinde Apple kullanıcıları yaklaşık dört yıldır uygulamada gerçek zamanlı hava koşullarını görüyor.

Söz konusu özellik ise Android 14 QPR1 Beta 2 sürümünde ortaya çıktı. Sürümde yer alan bir ayar seçeneği, Google’ın aralık ayında Google Haritalar’a hava koşulları eklemeyi planladığını ortaya koydu. Özellik, arama kısmının altında sıcaklığı gösteren küçük bir işaret olarak yer alıyor.

Bu kısmın üstüne tıkladığınızda bölgedeki mevcut sıcaklığı, günün en yüksek ve en düşük sıcaklıklarını ve saatlik tahminlerini görmeniz mümkün.