Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google Gboard Klavye Uygulaması Yeni Özelliklerle Geliyor

Google klavye uygulaması Gboard, yapay zeka desteğiyle birlikte dil bilgisi düzeltme, tonlama önerisi, emojileri yazıya dönüştürme ve el yazısı desteği gibi yeni özellikler sunuyor.

Yayın Tarihi: 11.08.2023 18:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google Gboard Klavye Uygulaması Yeni Özelliklerle Geliyor

Google’dan bomba özellik. Sizin yerinize bile cevap verecek Google klavye uygulaması Gboard, yapay zeka desteğiyle birlikte müthiş özellikler sunacak.

Shiftdelete’de yer alan bilgilere göre, Google’ın klavyesi Gboard, yapay zeka tabanlı yeni özellikler veriyor. Özellikler arasında yapay zeka ile düzeltme desteği, yapay zekalı emojiler, el yazısı desteği ve daha fazlasının yer aldığı öğrenildi.

Üretken Yapay Zeka ile Dil Bilgisi Düzeltme ve Tonlama Önerisi

İlk olarak Google, üretken yapay zeka ile cümlelerdeki dil bilgisi hatalarınızı düzeltecek. Ayrıca tonlama önerisi vererek, bir cümleyi profesyonel veya rahat tonda yazmanıza yardımcı olacak.

Emogen İle Yazıları Emojiye Dönüştürme

Öte yandan “Emogen” isimli yeni bir emoji üretme aracı alıyor. Araç sayesinde yazı olarak belirttiğiniz ifadeler yapay zeka ile emoji haline dönüştürülecek.

El Yazısı Desteği

Dikkat çeken bir diğer özellik ise kullanıcıların metinleri kalem kullanarak yazmasına olanak tanıyan el yazısı desteği oldu. Bu yenilik, cihazlara kalem ile daha fazla işlev sağlayacak.

Sesli Yazma İle Ekran Alanından Tasarruf

Klavye ayrıca sesli yazma etkinleştirildiğinde kendini küçültecek. Böylece kullanıcıların ekran alanından kazanmasını sağlayacak.