Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google Domains Alan Adı Satışını Durdurdu

Google Domains, 7 Eylülde yeni ve mevcut müşterilere alan adı satışını durdurduğunu duyurdu. Değişiklik, Domains web sitesinde yapıldı, ancak yalnızca oturum kapatıldığında veya gizlendiğinde görülebilir hale geldi. Şirketin bu değişikliği kullanıcılara e-posta ile bildirdiği görülmedi, ancak bazı kullanıcılar bu tarihte fark etti. Domains web sitesi, kullanıcıları alan adı satın almak için Squarespacee yönlendiriyor. Googleın mesajı şu şekildeydi: Google artık yeni alan adı kayıtları sunmuyor, Squarespacei deneyin. Squarespace, 7 Eylül 2023 tarihinde Google Domainsten tüm alan adı kayıtlarını ve ilgili müşteri hesaplarını satın aldı. Müşteriler ve alan adları önümüzdeki birkaç ay içinde geçiş yapacak. Bu değişiklik, mevcut kullanıcıları satın aldıkları alan adlarını yönetmek için domains.google.com adresini kullanmaktan alıkoymuyor. Mevcut tüm kontroller aynı şekilde kalırken, müşteriler sadece yeni alan adları alamıyor. Müşterilerin alan adı kitaplığının üst kısmında bir uyarı yer al

Yayın Tarihi: 17.09.2023 22:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google Domains Alan Adı Satışını Durdurdu

Google Domains, 7 Eylülde yeni ve mevcut müşterilere alan adı satışını durdurduğunu duyurdu.

Değişiklik, Domains web sitesinde yapıldı, ancak yalnızca oturum kapatıldığında veya gizlendiğinde görülebilir hale geldi. Şirketin bu değişikliği kullanıcılara e-posta ile bildirdiği görülmedi, ancak bazı kullanıcılar bu tarihte fark etti.

Domains web sitesi, kullanıcıları alan adı satın almak için Squarespacee yönlendiriyor. Googleın mesajı şu şekildeydi: Google artık yeni alan adı kayıtları sunmuyor, Squarespacei deneyin. Squarespace, 7 Eylül 2023 tarihinde Google Domainsten tüm alan adı kayıtlarını ve ilgili müşteri hesaplarını satın aldı. Müşteriler ve alan adları önümüzdeki birkaç ay içinde geçiş yapacak.

Bu değişiklik, mevcut kullanıcıları satın aldıkları alan adlarını yönetmek için domains.google.com adresini kullanmaktan alıkoymuyor. Mevcut tüm kontroller aynı şekilde kalırken, müşteriler sadece yeni alan adları alamıyor. Müşterilerin alan adı kitaplığının üst kısmında bir uyarı yer alır ve bu uyarıda Squarespacein alan adınız için kayıt kuruluşu olduğu ve Googleın alan adınızı bir geçiş dönemi boyunca yöneteceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz aylarda Google, bir servisin daha fişini çekeceğini belirtmişti.

Google Domains olan bu servis, yaklaşık 10 yıllık servisinin ardından kullanıcılara veda edecek. Firmanın yeni kararı ile Google Domains, artık alan adı satışlarına izin vermiyor. Kullanıcılar Squarespace’e yönlendiriliyor. Milyonlarca dolar harcadığı yazılım servislerini öldürmesi ile bilinen Google, geçtiğimiz aylarda Google Domains servisinin kapanacağını duyurmuştu. Müşteri hesaplarını ve alan adlarını Squarespace’e satan Google, servisin kapatılması için adımlar atmaya başladı. Google’ın alan adı (domain) satın alımına ve yönetimine izin veren servisi, artık yeni alan adları satmıyor. Bu servis üzerinden alan adı satın almaya çalışan kullanıcılar, Squarespace’e yönlendiriliyor. Ancak kullanıcılar, servis kapanana kadar daha önce satın aldıkları servisleri kullanabilecek ve yönetebilecek. Servisin tamamen kapanması ile ise müşterilerin hesapları ve kontrol seçenekleri Squarespace’e geçecek. Bunun dışında Wordpress, kısa bir süreliğine özel Google Domains kullanıcılarının ücretsiz olarak kendi platformlarına geçebileceğini belirtti.