Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google, ChromeOS'ta Lacros'u varsayılan tarayıcı yapmayı planlıyor

Teknoloji devi Google, internet tarayıcısı Chrome’da önemli bir değişiklik yapabilir. Uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar pazarında popüler olan ChromeOS'da bir değişiklik yapılması söz konusu. Google'ın Chrome tarayıcısının yerine Lacros'u Chromebook'ta varsayılan tarayıcı yapmak istediği ortaya çıktı. Bu değişikliğin etkisi ChromeOS ve Chrome'da büyük olabilir. Lacros sayesinde sistem güncellemelerini yükleyemeyen eski Chromebook modelleri tarayıcı güncellemeleri alabilecek ve bu sayede internet güvenliği konusunda önemli bir sorun ortadan kalkmış olacak.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 13:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google, ChromeOS'ta Lacros'u varsayılan tarayıcı yapmayı planlıyor

Teknoloji devi Google, internet tarayıcısı Chrome’da önemli bir değişiklik yapabilir.

Uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar pazarında popüler olan ChromeOS'da bir değişiklik yapılması söz konusu. Engadget'te yer alan habere göre, Google'ın Chrome tarayıcısının yerine Lacros'u Chromebook'ta varsayılan tarayıcı yapmak istediği ortaya çıktı.

Eğer gerçekleşirse bu değişikliğin etkisi ChromeOS ve Chrome'da büyük olabilir. Çünkü Chrome'da güncelleme yapmak için ChromeOS'in de güncellenmesi gerekirken, bağımsız olması nedeniyle Lacros'ta böyle bir gereklilik söz konusu değil.

Bunun yanı sıra, sistem güncellemelerini yükleyemeyen eski Chromebook modelleri, Lacros sayesinde tarayıcı güncellemeleri alabilecek. Böylece internet güvenliği konusunda önemli bir sorun ortadan kalkmış olacak.