Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google Chrome 15. Yıla Özel Güncellenecek

Google teknoloji sektöründe büyük işlere imza attı. Google'ın web tarayıcısı Chrome, 15. yıla özel bir güncellemeyle yeni özelliklere kavuşacak.

Yayın Tarihi: 08.09.2023 10:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google Chrome 15. Yıla Özel Güncellenecek

Google teknoloji sektöründe büyük işlere imza attı

Google teknoloji sektöründe tarihinden bu yana çok büyük işlere imza attı. Gerek yazılımsal gerek donanım gerekse yapay zekada her koşulda adından söz ettiren ABD'li şirket sektörün lider isimlerinden biri. Öte yandan Google'ın web tarayıcısı Chrome da yine dünyanın en çok tercih edilen internet tarayıcısı olarak yıllardır zirvede. 15. Yıla girerken teknoloji devi hem yeni yaşını kutlayıp hem de tarayıcıyı yeni özelliklere kavuşturmak için önemli bir güncellemenin duyurusunu yaptı.

CHROME 15.YILA ÖZEL GÜNCELLENECEK

15. yılını kutlamaya hazırlanan Google Chrome için şu yenilikleri duyurdu:

  • Yeni URL araç çubuğu: Kullanıcılar artık web sayfalarının URL'sini kopyalamak, paylaşmak veya QR kodu oluşturmak için tek bir dokunuşla yapabilecekler. Ayrıca web sayfalarının başlıklarını ve faviconlarını da görebilecekler.
  • Yeni gizlilik kontrolü: Kullanıcılar artık web sitelerinin kamera, mikrofon, konum gibi izinlerini yönetmek için tek bir yerden yapabilecekler. Bu sayede hangi sitelerin hangi izinlere sahip olduğunu daha kolay takip edebilecekler.
  • Yeni altyapı: Google Chrome'un altyapısını değiştirerek tarayıcının daha hızlı ve güvenli çalışmasını sağladığını iddia etti. Yeni altyapı sayesinde Chrome'un bellek kullanımı %22 azaldı, başlatma süresi %13 kısaldı ve sayfa yükleme süresi %8 hızlandı. Ayrıca Chrome'un güvenlik açıklarına karşı daha dayanıklı olduğunu ve kötü amaçlı yazılımlara karşı daha iyi koruma sağladığını belirtti.
  • Yeni tasarım: Tarayıcının sağ üst tarafında Google'ın şifre yöneticisi, Google çeviri ve uzantılar gibi şeylere hızlı erişim sunacağını söylediği yeni bir menüyle birlikte gelecek. Ek olarak Chrome mağazası da kullanıcıların tarayıcı içinde yeni uzantılar keşfedip indirebilmesi için kendi yenilenmesinden geçiyor ve genel ön izleme şu anda yayında.
  • Google ayrıca Chrome'daki Güvenlik Kontrolü özelliklerinin kullanımını uzantıları da kapsayacak şekilde genişletti.

Söz konusu güncelleme önümüzdeki günlerde tüm dünyadaki Chrome kullanıcılarına sunulacak.