Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Goldman Stratejistlerine Göre Döngüsel Hisse Senetleri Düşük Performans Gösterebilir

Goldman stratejistlerine göre, döngüsel hisse senetleri bu ay düşük performans gösterebilir. Ancak ABD ekonomisinin dirençli kalacağı düşünüldüğünde, finansal hizmetler, yarı iletkenler ve malzemeler gibi sektörlerdeki şirketlerin hala iyi durumda olabileceği ifade edilmektedir. Stratejistler, faiz indirimi ve olumsuz bilançoların devam etmesini bekleseler de, bu durumu bir satın alma fırsatı olarak görebileceklerini belirtmişlerdir.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 14:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Goldman Stratejistlerine Göre Döngüsel Hisse Senetleri Düşük Performans Gösterebilir

Goldman Stratejistlerinin Görüşleri

David Kostin liderliğindeki Goldman stratejistleri, mali koşullardaki sıkılaşmanın ekonomik büyümeyi engelleyeceği endişeleriyle birlikte bu ay döngüsel hisse senetlerinin düşük performans gösterebileceğini belirtti. Ancak aynı zamanda ABD ekonomisinin nispeten dirençli kalacağına inandıklarından, finansal hizmetler, yarı iletkenler ve malzemeler gibi sektörlerdeki şirketlerin hala iyi durumda olabileceğini ifade ettiler.

Stratejistler, faiz indirimi ve olumsuz bilançoların devam etmesini bekleseler de, büyüme görünümünde daha da ciddi bir düşüş yaşanmasını bir satın alma fırsatı olarak görebileceklerini belirtti. Bu durum, Fed'in faiz oranlarını yüksek tutması nedeniyle 10 yıllık Hazine tahvil getirisinin 2007'den bu yana ilk kez yüzde 5'in üzerine çıkmasının ardından ortaya çıkmıştır.

RBC stratejisti Lori Calvasina ise getirilerdeki artışın sona erene kadar genel piyasanın kendi ayakları üzerinde durma ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti.

Kostin'in Öngörüleri

David Kostin, S&P 500'ün yılı 4.500 puanda tamamlayacağını öngörmektedir. Bu, Bloomberg'in takip ettiği stratejistler arasındaki ortalama olan 4.370'in biraz üzerindedir. Kostin, göstergenin yüksek değerlemesinin makul olduğunu ve yıl sonuna doğru daha da yükselebileceğini belirtmiştir.