Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Golbol Kadın Milli Takımı Tarihi Zaferini Filistin Halkına Armağan Etti

Golbol Kadın Milli Takımı, İsrail'i yenerek Paris 2024'teki zaferini Filistin halkına da adadı.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 11:39
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 11:39

Golbol Kadın Milli Takımı Tarihi Zaferini Filistin Halkına Armağan Etti

Golbol Kadın Milli Takımı'ndan Tarihi Başarı

Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda şampiyonluk elde ederek, bu tarihi zaferi zulüm gören Filistin halkına da armağan etti.

Sevda Altunoluk'un Açıklamaları

Ay-yıldızlı ekibin kaptanı Sevda Altunoluk, finalde İsrail ile karşılaşmayı çok istediklerini belirterek, "İsrail karşısında finali Türkiye'yle birlikte Müslüman alemi için de oynadık" dedi.

Üst üste üçüncü kez elde edilen zaferin ardındaki motivasyonu vurgulayan Sevda, "Vatan ve bayrağımız için varımızı yoğumuzu ortaya koyarız. Bu başarı istek, azim, hırs ve vatan sevgisiyle geldi. Türk kadınının gücünü tekrar göstermek istedik" diye ekledi.

Turnuvanın Gol Kraliçesi

Sevda Altunoluk, turnuvayı 21 golle tamamlayarak gol kraliçesi unvanını da kazandı. "Bu ünvanı elde etmek büyük bir gurur benim için. Bende emeği olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ayhan Yıldırım ve Gültekin Karasu'nun Yorumları

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, şampiyonluklarının Türkiye'nin yanı sıra Filistin için de önemli olduğunu vurguladı. Yıldırım, finalde karşılarında İsrail'i görmek istediklerini ve bunun hedeflerine ulaştıklarını ifade etti.

Golbol Kadın Milli Takımı Başantrenörü Gültekin Karasu da, "Bu tarihi başarıyı sadece sahadaki ekiple değil, arkamızda büyük bir orduyla kazandık" şeklinde konuşarak, büyük bir gurur duyduklarını belirtti.

Golbol Kadın Milli Takımı Kaptanı Sevda Altunoluk (solda), Türkiye Görme Engelliler Spor...

Golbol Kadın Milli Takımı Kaptanı Sevda Altunoluk (solda), Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım (ortada) ve Golbol Kadın Milli Takımı Başantrenörü Gültekin Karasu (sağda), İsrail'i yenerek Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda üst üste 3. kez şampiyon oldukları başarıyı Filistin halkına da armağan etti.