Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Golan Tepeleri'ndeki Saldırıda Ölü Sayısı 11'e Yükseldi

İsrail'in Golan Tepeleri'nde gerçekleşen roket saldırısında can kaybı 11'e ulaştı, yaralı sayısı ise 24 olarak bildirildi.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 23:45
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 23:45

Golan Tepeleri'ndeki Saldırıda Ölü Sayısı 11'e Yükseldi

Golan Tepeleri'nde Can Kaybı Arttı

İsrail'in kontrolü altındaki Golan Tepeleri'nde, Mecdel Şems beldesine yönelik düzenlenen roket saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi. Saldırıda 6'sı ağır, toplam 24 kişi yaralandı.

Roket Saldırısının Detayları

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, roket, Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendi. Ordunun elde ettiği istihbarat raporlarına göre, saldırının arkasında Lübnan Hizbullahı'nın bulunduğu iddia edildi. Ancak, Hizbullah bu suçlamaları yalanlayarak olayla hiçbir bağlantılarının olmadığını ifade etti.

Güvenlik Zirvesi ve Tepkiler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'deki seyahatini yarıda keserek hızla ülkesine dönme talimatı verdiği belirtildi. Netanyahu, güvenlik kabinesinin yerel saatle 16.00'da toplanacağını açıkladı. Savunma Bakanı Yoav Gallant, askeri yetkililerle durumu değerlendirdi ve Hizbullah'a verilecek yanıtlar üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Aşırı Sağcı Koalisyonun Tepkileri

Netanyahu'nun koalisyonundaki aşırı sağcı Bakanlar, Lübnan'a karşı sert karşılık verilmesi çağrısında bulundu. Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Hizbullah'ın bedel ödemesi gerekiyor" dedi.

Uluslararası Durum

Golan Tepeleri, 1967 yılında İsrail tarafından işgal edilmiş olup, uluslararası hukuka göre bu bölgedeki varlığı işgal olarak kabul edilmektedir. Bu yaşananlar, orada devam eden çatışmanın daha da tırmanmasına yol açabilir.

Saldırılar sonucunda, Hizbullah, İsrail'in güneyine yönelik saldırılarda 4 mensubunun öldüğünü duyurdu ve son günlerde artan gerilim, iki taraf arasında daha geniş bir çatışmaya neden olma riski taşıyor.