Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Göz Kapağı Ağrısı ve Göz Sulanması: Nedenleri ve Tedavisi

Göz kapağı ağrısı ve göz sulanması birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Göz kapağı ağrısı için ağrıya sebep olan faktörün belirlenmesi ve göz doktoru tarafından reçete edilen ilaçların kullanılması önemlidir. Göz sulanması ise uzman doktor tarafından belirlenen tedavi planı ile giderilebilir.

Yayın Tarihi: 08.08.2023 11:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Göz Kapağı Ağrısı ve Göz Sulanması: Nedenleri ve Tedavisi

Göz Kapağı Ağrısı ve Tedavisi

Göz kapağı ağrısı genellikle normal göz ağrısının bir işareti olarak nitelendirilir. Ancak bazı durumlarda kozmetik ürünlere bağlı olarak da göz kapağı ağrısı yaşanabilir. Ağrıya sebep olan hususların saptanması ve göz doktoru tarafından reçete edilen ilaçlar ya da göz damlalarının düzenli kullanılması gerekmektedir. Doğal ürünlerle gözlerin temizlenmesi ve gözlere salatalık veya patates dilimleri konulması da hafif şiddetteki göz kapağı ağrılarını hafifletebilir.

Göz Sulanması ve Tedavisi

Göz sulanması bakteriler, göz yaşı kanallarının tıkanması, alerji, enfeksiyon ve toz gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Göz sulanmasının tedavi planı uzman doktor tarafından belirlenmelidir. Gözlerin düzenli olarak dinlendirilmesi, doğal ürünler veya bol su ile yıkanması, güneş gözlüğü kullanımı, ılık kompres uygulaması gibi çözümler göz sulanmasını önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, ellerin gözlere sürülmemesi ve tozlu ortamlardan kaçınılması da önemlidir.