Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Glokom Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Glokom, yaş arttıkça ilerleyen ve tedavi edilmediğinde ilerleyici görme kaybına neden olan bir hastalıktır. Glokom tedavisinde önce göz tansiyonunu düşürücü damlalar kullanılır, bunlar etkili olmazsa cerrahi tedavi uygulanır. Glokomun erken evrelerinde belirti göstermez, ancak daha ileri evrelerde göz ağrısı, baş ağrısı, görüşün azalması gibi belirtiler görülebilir. Glokom riski 40 yaş üstü kişilerde, ailede glokom öyküsü olanlarda, optik sinir anatomisinde anormallik bulunanlarda ve kornea kalınlığının ince olduğu kişilerde daha yüksektir. Glokom belirtileri yaşayanların bir an önce doktora başvurması ve düzenli kontroller yapması önemlidir. Glokomun erken teşhis edilmesi tedavinin başarısını artırır.

Yayın Tarihi: 02.08.2023 10:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Glokom Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Glokom gözlerin baş belası

Glokom yani göz tansiyonu halk arasında yüzde 1 oranında gözlenen ancak yaş arttıkça ilerleyen ve tedavi edilmediğinde ilerleyici görme kaybına neden olan bir hastalık.

Glokom ile Nasıl Başa Çıkılır?

Glokom tedavisinde önce göz tansiyonunu düşürücü damlalar kullanılır, bunlar etkili olmazsa cerrahi tedavi uygulanır.

Glokomun Risk Faktörleri

Glokomda risk faktörleri hipermetropi, diyabet, hipertansiyon ve genetik faktörlerdir.

Glokom Tedavisi

En sık kullanılan tedavi yöntemleri ilaç tedavisi, lazer tedavileri ve ameliyattır.

Glokomun Belirtileri

Glokomun erken evrelerinde belirti göstermez, ancak daha ileri evrelerde göz ağrısı, baş ağrısı, görüşün azalması gibi belirtiler görülebilir.

Glokomun Risk Altında Olanlar

40 yaş üstü kişiler, ailede glokom öyküsü olanlar, optik sinir anatomisinde anormallik bulunanlar ve kornea kalınlığının ince olduğu kişiler glokom riski altındadır.

Tedavinin Başarısı

Glokom belirtileri yaşayanların bir an önce doktora başvurması ve düzenli kontroller yapması önemlidir. Glokomun erken teşhis edilmesi tedavinin başarısını artırır.