Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gladyatör 2: Ridley Scott, Devam Filminin Uzun Sürmesinin Nedenini Açıkladı

Gladyatör 2'nin yönetmeni Ridley Scott, orijinal filmin ardından devam filminin gelmesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü açıkladı. Scott, orijinal Gladyatör ile devam filmi arasındaki 23 yıllık boşluğu Lucilla'sının oğlu Lucius'a odaklanma fikri ortaya çıkana kadar iyi bir senaryoya sahip olmadıklarını söylüyor. Gladyatör 2'nin konusu, Lucius'un bir yetişkin olarak yolculuğuna odaklanacak ve orijinal filmdeki olaylardan yıllar sonrasını anlatacak. Filmin vizyon tarihi ise Kasım 2024 olarak planlanıyor.

Yayın Tarihi: 09.10.2023 15:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gladyatör 2: Ridley Scott, Devam Filminin Uzun Sürmesinin Nedenini Açıkladı

Gladyatör 2'nin Yönetmeni Ridley Scott, Orijinal Filmin Ardından Devam Filminin Gelmesinin Neden Bu Kadar Uzun Sürdüğünü Açıkladı

Gladyatör 2'nin yönetmeni Ridley Scott, orijinal filmin ardından devam filminin gelmesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü açıkladı. 2000 yapımı destansı film Gladyatör o dönem Görevimiz Tehlike 2'nin ardından yılın en çok hasılat yapan ikinci filmi olmuştu. 73. Akademi Ödülleri'nde büyük beğeni toplayan film, özellikle Maximus rolündeki Russell Crowe'a En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırmıştı.

Sinema Haberleri 23 Yıl Sürdü

Scott, orijinal Gladyatör ile devam filmi arasındaki 23 yıllık boşluğu açıkladı. Yönetmen, Lucilla'sının oğlu Lucius'a odaklanma fikri ortaya çıkana kadar Gladyatör 2'nin iyi bir senaryoya sahip olmadığını söylüyor.

Neden Şimdi?

Scott "Neden şimdi? Daha önce bir senaryosu yoktu. Aslında dört yıl önce denedik ve çok iyi bir yazar seçtim ama bir türlü kafasını toparlayamadı. Uğraştı. Teslim edemediği için çok üzüldü. Bu çaba 10 ay sürdü. Sonra tekrar döndük, dolaştık ve çok bariz bir fikirle geri döndük, neden olmasın? Hayatta kalan biri var. Hayatta kalan kişi, Lucilla ve Maximus'un oğludur" diyor.

Gladyatör 2 Hakkında Bilinenler

Gladyatör 2'nin konusuyla ilgili ayrıntılar az olsa da netleşmiş görünüyor. Scott, filmin Lucius'un bir yetişkin olarak yolculuğuna odaklanacak ve orijinal filmdeki olaylardan yıllar sonrasını anlatacak. Orijinal filmin sonunda Maximus, Lucilla ve Lucius'u kurtarmak için Commodus (Joaquin Phoenix) ile yaptığı kavgada ölmüştü. Gladyatör'de Lucius karakterini Spencer Treat Clark canlandırmıştı ancak Gladyatör 2'de karakteri Paul Mescal canlandıracak.

Orijinal Gladyatör'deki bazı oyuncular devam filminde de yer alacak. Bununla birlikte devam filminde Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Peter Mensah, Matt Lucas ve May Calamawy gibi isimler de olacak.

Gladyatör 2 Ne Zaman Vizyonda Olacak?

Gladyatör 2'nin yirmi yıllık bekleyişin ardından Kasım 2024'te vizyona girmesi planlanıyor.