Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Giresun'da Organ Bağışı İle Üç Kişiye Hayat Verildi

Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları, üç hastaya umut oldu.

Yayın Tarihi: 15.08.2024 15:08
Güncelleme Tarihi: 15.08.2024 15:08

Giresun'da Organ Bağışı İle Üç Kişiye Hayat Verildi

Giresun'da Umut Olacak Organ Bağışı

Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları, üç farklı hasta için umut kaynağı oldu. Bulancak ilçesinde, 11 Ağustos Pazar günü evinde düşerek ağır yaralanan 66 yaşındaki İbrahim Başoğlu, hemen sağlık ekiplerince Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Beyin Ölümü Tespiti

Yapılan muayenelerin ardından doktorlar, Başoğlu'nun beyin ölümünün gerçekleştiğini belirledi. Giresun Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü, ailesiyle görüşerek organ bağışı konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaptı ve aile, bağış kararını olumlu karşıladı.

Alınan Organların Nakli

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden gelen uzman ekip, bağışlanan organları aldı. Karaciğer ve iki böbrek, değerlendirilmek üzere Erzurum’daki hastanelere götürüldü.

Aile Duyarlılığı ve Hastane Açıklamaları

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fazıl Kulaklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Karaciğer ve böbrekler, Erzurum'daki üç hastaya şifa olacak," dedi. Kulaklı, organ bağışı konusunda ailenin duyarlılığının önemine dikkat çekerek, "Ülkemizde organ bağışı sayıları yeterli değil. Ancak bu vakada aile çok duyarlı davrandı," ifadelerini kullandı.

Organ Bağışının Artışı

Kulaklı, son zamanlarda Giresun'da organ bağışı istatistiklerinin olumlu bir gelişme gösterdiğini belirtti. "Giresun, organ bağışında kötü bir noktada değil fakat daha iyi hale gelmemiz için çalışmalıyız. Beyin ölümü tanısının doğru şekilde konulması bu süreçte çok kritik," dedi.

Son olarak, Kulaklı, organlarını bağışlayan İbrahim Başoğlu’na Allah’tan rahmet dileyerek, ailesine taziye dileklerini iletti.

Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organları 3 kişiye nakledilecek. Atatürk...

Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organları 3 kişiye nakledilecek. Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinden gelen uzman ekip tarafından alınan organlar, uygun hastalara nakledilmek üzere Erzurum'a götürüldü.