Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gıda Perakendecileri Derneği 9. Ortak Gelişim Kongresi'nde Gıda Perakendecilerini Buluşturdu

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), 9. Ortak Gelişim Kongresi'nde gıda perakendecilerini ve tedarikçilerini bir araya getirdi. Kongrede, gıda arzı güvenliği, sürdürülebilirlik projeleri, tedarik zinciri yönetimi ve sektörün gündemi ele alındı. GPD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, GPD'nin ana çalışmalarını açıkladı ve gıda perakendeciliğinin ülke ekonomisine katkısını vurguladı.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 02:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gıda Perakendecileri Derneği 9. Ortak Gelişim Kongresi'nde Gıda Perakendecilerini Buluşturdu

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) tarafından düzenlenen 9. Ortak Gelişim Kongresi, İstanbul'da gerçekleştirildi.

Kongrede, gıda arzı güvenliğinin korunması için yapılması gerekenler, sektörün sürdürülebilirlik projeleri, tedarik zinciri yönetiminde verimlilik artırıcı çözümler ve insan kaynağı sıkıntıları ele alındı.

Ayrıca, hızlı tüketim ürünleri pazarının genel durumu, sektör gündemi ve Türkiye ekonomisi ve dönüşüm konusu da kongrede incelendi.

GPD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, GPD'nin ana çalışmalarının üç eksene oturtulduğunu belirtti.

Özpamukçu, bu ekselerin gıda perakendeciliği sektörünün sosyo-ekonomik katma değerini artırmak, yenilikçi uygulamaları ülkemize getirerek tarım sektörünü ve üretimi geliştirmek, sektörün modernleşerek sürdürülebilir büyümesini sağlamak olduğunu aktardı.

Gıda perakendeciliğinin ülke ekonomisine olan katkısı ve perakendenin büyümesinin istihdam kapasitesini artırdığı da vurgulandı.