Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gerçek Tereyağını Nasıl Anlarsınız?

Tereyağı Türk mutfağında en sık kullanılan besinler arasında. Gerçek bir tereyağı sınırlı ve doğru miktarda tüketildiğinde bir dizi fayda sağlar. Gerçek tereyağını sahtesinden ayırt etmek için bazı yöntemler vardır.

Yayın Tarihi: 26.07.2023 12:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gerçek Tereyağını Nasıl Anlarsınız?

Tereyağının Gerçekliğini Anlama Yöntemleri

Tereyağı Türk mutfağında en sık kullanılan besinler arasında. Her yemeğe yakışır, her çorbayı tatlandırır ve hatta çıtır bir tostun püf noktasıdır. Ancak günümüzde gerçek tereyağını bulmak zor bir hale geldi. Öyle ki gerçeğini sahtesinden ayırt etmek gitgide zorlaştı. Gerçek bir tereyağı sınırlı ve doğru miktarda tüketildiğinde bir dizi fayda sağlar. Bol miktarda kalsiyum içerir. A, D ve E vitaminleri açısından zengindir. Kolesterol seviyesini düşürüp vücuttaki yağ oranını korumaya da katkı sağlar.

Gerçek Tereyağını Anlama Yöntemleri

  • Eğer bir tereyağını tavada erittiğinizde köpürmüyorsa, o tereyağı sahtedir. Eridikten sonra bir tabağa aktarın. Tabağa akan kısımların rengi tereyağından daha koyu bir renk aldıysa sahtedir.
  • Tereyağını oda sıcaklığında beklettiğinizde yumuşuyorsa gerçektir. Ancak yumuşamak yerine su gibi bir hale geldiyse sahtedir.
  • Eğer buzdolabından çıkan tereyağını kesmekte güçlük çekiyorsanız, o tereyağı gerçektir. Eğer tereyağına bıçak değdiği anda çatlayıp dağılıyorsa o tereyağı sahtedir.