Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kilis'te Depremzedelere Yardım Taahhüdünde Bulundu

Deprem sonrası Kilis'te açıklama yapan Bakan Bak, "Sıcak yuvalarına kavuşturuncaya dek sahada olacağız" dedi.

Yayın Tarihi: 06.02.2025 12:43
Güncelleme Tarihi: 06.02.2025 12:43

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kilis'te Depremzedelere Yardım Taahhüdünde Bulundu

Depremzedelere Yardım Taahhüdü

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kilis’te yaptığı açıklamada, depremzedelerin sıcak yuvalarına kavuşması için durmadan çalışacaklarını ifade etti. Bak, düzenlenen basın toplantısında, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kilis'te 11 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Hızla İyileşme Süreci

Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’da olduğunu ve birçok bakan ile parti yöneticisinin de deprem bölgesinde bulunduğunu anlattı. 6 Şubat depremleri sonrası hükümetin büyük bir seferberlik başlattığını vurguladı.

"Hükümetin iradesi, milletin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bölgede büyük bir inşa çalışmalarına başladık. Geçen hafta 201 bininci konut anahtarının teslim edildiğini anımsatmak istiyorum," diyen Bak, birliğin devam ettiğini belirtti.

Hasar Tespiti ve Yatırım

Bak, deprem bölgesinde toplamda 125 milyar dolarlık hasar tespitinin yapıldığını ve hükümetin bu süreçte 75 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini açıkladı. "Bu denli büyük bir yatırım yapmak zordur. Ancak bu milletin dayanışması her şeyin önündedir," dedi.

Konutların yılsonuna kadar tamamlanacağına dikkat çeken Bakan Bak, "Sonsuz destek ve katkılarınızla birlikte sahada olmayı sürdüreceğiz," şeklinde ifadede bulundu.

Kilis Programına Katılım

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Kilis Valisi Tahir Şahin, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, AK Parti İl Başkanı Zihni Serhan Diyarbakırlı ve birçok vatandaş katıldı.

"Son vatandaşımız sıcak yuvasına yerleşene kadar durmayacağız. Milletimize ve dostlarımıza desteklerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum," sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kilis'te bir otelde düzenlenen basın toplantısında 6 Şubat...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kilis'te bir otelde düzenlenen basın toplantısında 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kilis'te bir otelde düzenlenen basın toplantısında 6 Şubat...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kilis'te bir otelde düzenlenen basın toplantısında 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.