Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gençler İçin Siber Güvenlikte Kariyer Fırsatları

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, 4 ilde siber güvenlik meslek yüksekokulları açarak 100 gencin bu alanda uzmanlaşmasını sağlıyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:30
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:30

Gençler İçin Siber Güvenlikte Kariyer Fırsatları

Yeni Eğitim Fırsatlarıyla Siber Güvenlik Uzmanları Yetişiyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonu ile başlatılan projeler, gençlerin siber güvenlik alanında kariyer yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla 4 farklı ilde siber güvenlik meslek yüksekokulları açtığını duyurdu. Bu okullar, yeni eğitim döneminde 100 öğrenciye 'siber güvenlik analisti ve operatörü' unvanı kazandıracak.

Hangi Üniversitelerde Eğitim Alınacak?

Yükseköğretim Kurumu ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Ankara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Ege Üniversitesi bünyesinde açılan siber güvenlik meslek yüksekokulları, 2023 güz döneminde eğitim vermeye başladı. Bu okullar, hem taban puanlarıyla hem de öğrencilerine sağladıkları imkanlarla ön plana çıkıyor.

Öğrencilere Sunulan İmkanlar

Yeni dönemde, okullardaki öğrencilere burs ve staj imkanları sunulmakta. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi üyesi firmalar, öğrencilere burs ve eğitmen desteği sağlayarak sektörel işbirliği programları ile öğrencilerin pratik deneyim kazanmalarına yardımcı olmaktadır.

Siber Güvenlik Eğitiminin İçerikleri

Öğrenciler, hem birinci sınıfta hem de ikinci sınıfta çeşitli dersler alarak siber güvenlik alanında derinlemesine bilgi sahibi olmaktadır. Bu dersler, temel programlama eğitiminden başlayarak, sızma testi, güvenli yazılım geliştirme ve siber olay yönetimi gibi konuları içeriyor. Ayrıca, dijital dönüşüm süreçleri ile siber güvenlik kulüplerinde aktif olarak yer alarak, pratik deneyim edinme fırsatı da buluyorlar.

Hedeflenen Yetkinlikler

Bu programlar sayesinde öğrenciler, bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlamak için gerekli yeterliklere sahip olacaklar. Öğrenciler, potansiyel tehditleri değerlendirmek, siber güvenlik politikalarını geliştirmek ve siber güvenlik olaylarına müdahale edebilmek için gerekli bilgi ve becerileri kazanacaklardır.

Gençlerin siber güvenlik alanında uzmanlaşma fırsatları, dijital dünyanın giderek önem kazandığı günümüzde daha da değerlidir.