Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gece Gelen Tehlike: Yataktayken Herkes Bunu Yapıyor!

Uyurken cep telefonunu şarjda bırakmak ve yatak odasında tutmak büyük bir tehlike oluşturabilir. Akıllı telefonların pil ömrü, yanlış kullanım nedeniyle azalabilir ve bataryalar zamanla işlevini yitirebilir. Ayrıca, cep telefonlarının gece boyunca şarjda bırakılması patlama riski yaratabilir.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 16:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gece Gelen Tehlike: Yataktayken Herkes Bunu Yapıyor!

Uyurken Cep Telefonunu Bu Şekilde Tutmak

Uzmanlar bu konuda özellikle uyarıyor. Tüm gece şarjda bırakılan cep telefonları büyük tehlike saçıyor. Akıllı telefonlar pratiklik katarken yanlış kullanıldığında faydadan çok zarara sebep olabiliyor. Geceleri yatmadan önce şarja takılan cep telefonu, özellikle başucunda ise büyük zarara sebep oluyor. Bu durum akıllı telefonun pil ömrünü azaltırken, lityum iyon pilleri kimyasal yaşlanmaya maruz kalarak şarj kapasitesini günden güne yitiriyor.

Akıllı Telefonların Pil Ömrü Ne Kadar Sürüyor?

Günlük hayatta kullanılan bir akıllı telefonun pili %80 kapasitenin altına düşmeden ortalama olarak 850 tam şarj döngüsüne dayanabiliyor. Bu durum en az iki yıllık kullanımdan sonra pil kapasitesinde %80'e kadar düşme anlamına geliyor. Tam şarj döngüsünden kaçınarak %100 şarj etmekten uzak durmak önemlidir. Gece boyunca şarjda bırakılan cep telefonu daha çabuk ömrünü yitirebilir.

Cep Telefonu İle Bu Şekilde Yatak Odasında Uyuya Kalırsanız...

En büyük tehlike yatak odalarına kadar girebilen ve bütün gece şarjda duran cep telefonlarının patlama riski olarak görülüyor. Lityum iyon telefon pilleri şarj sırasında aşırı ısınabilir ve bu durum yanık ve yangına sebep olabilir. Bu nedenle cep telefonunu yatak odasında şarjda bırakmak tehlikeli olabilir.