Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'deki Endonezya Hastanesi Doktoru İsrail Saldırısında Ailesini Kaybetti

Gazze'deki Endonezya Hastanesi Ameliyatlar Bölüm Başkanı Doktor Muhammed el-Ran, İsrail'in saldırısında evinin bombalandığı ve ailesini kaybettiğini telefonda öğrendi. Doktor Muhammed el-Ran'ın aynı hastanede görev yapan doktor kardeşi Muayyed el-Ran ise haberi alınca gözyaşlarına boğuldu.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 13:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gazze'deki Endonezya Hastanesi Doktoru İsrail Saldırısında Ailesini Kaybetti

Gazze'deki Endonezya Hastanesi Ameliyatlar Bölüm Başkanı Doktor Muhammed el-Ran, İsrail'in saldırısında evinin bombalandığı ve ailesini kaybettiğini telefonda öğrendi.

Doktor Muhammed el-Ran'ın aynı hastanede görev yapan doktor kardeşi Muayyed el-Ran ise haberi alınca gözyaşlarına boğuldu.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de çocuk, kadın, ihtiyar, hasta demeden adeta zulüm fırtınası estiren işgalci İsrail, hastaneyi boşaltmaları yönündeki tehdide karşı 'Ya burada kalırız ya da hastalarımızla birlikte ölürüz' diyen doktorun evini bombaladı.

İsrail'in, Gazze'de boşaltılmasını istediği 20 hastaneden biri olan Şifa Hastanesi'nin Kardiyoloji Bölüm Başkanı Dr. Mohammed Habeb, 24 Ekim'de SABAH aracılığıyla yaptığı açıklamada hastaneyi boşaltmayacaklarını açıklamıştı.

İsrail tarafından evi hedef alınan Dr. Habeb, açıklamasında, 'İsrail hastaneyi boşaltmamızı istedi. Şifa Hastanesi, Gazze'nin en büyük hastanesi. Bizim şu an hastanemizde 750 yaralı var. 'Biz bu çocukları ve yaralıları nereye göndereceğiz? Vuracaksınız vurun' dedik. Yaklaşık 40 bin kişi var hastane sahasında. Kampüsümüz 40 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Hastaneyi boşaltmayı düşünmüyoruz. Ya burada kalırız ya da hastalarımızla birlikte ölürüz. Başka çare yok. Moralimiz yüksek, başımız dik. Bizi vatanımızdan kaçıramazlar' ifadelerini kullanmıştı.

EVE GİRDİĞİ AN BOMBALADILAR 13 gündür evine gitmeyen doktorun evine girdiği sırada yapılan saldırıda Dr. Habeb, eşi ve iki çocuğu yaralandı. Saldırı sonrasında ailesiyle Şifa Hastanesi'ne sığınan Dr. Habeb, SABAH'a yaptığı açıklamada yaşadıklarını şöyle anlattı: 'Hastanede 13 gündür nöbetçiydim. Eve gitmem gerekti. Uzun süredir duş almamıştım. Ve ailemi göremiyordum. Eşimi ve evlatlarımı görmek istedim. Eve girer girmez, büyük bir patlama oldu. İsrail tarafından evimiz vuruldu. Ailecek saldırıdan yaralı olarak kurtulduk. Şua n hepimiz çalıştığım hastaneye geldik. Evimiz kullanılamaz hale geldi. Canımızı zor kurtardık. Ailemde de ciddi yara alanlar var. Benim kafam da birçok yara oluştu. Sol kolum kırıldı. Sol kulağım ikiye yarıldı. Sırtımın muhtelif bölgelerinde bir sürü yara ve yanık söz konusu. Allah'a şükür iyi sayılırız.'

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ Bu hastanelerin yakıtının da bitme noktasına geldiği ve yoğun bakımda tedavi gören hastaların büyük risk altında olduğu belirtildi.

UNRWA HİZMETLERİ KISITLADI BM: GAZZE'DE HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL

Hastings, 'Gidecek yerleri olmadığı ya da hareket edemedikleri için tahliye olamayan insanlar için önceden yapılan uyarılar hiçbir fark yaratmıyor' dedi.